Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Σε Ρώσους αντί στην Ελλάδα οικόπεδο της Μονής Κύκκου όπου θα χτιζόταν το νέο κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας!



Αντί σε ελληνικά χέρια που βρισκόταν θα πάει σε ρωσικά το οικόπεδο που παραχώρησε η Ιερά Μονή Κύκκου στο ελληνικό Δημόσιο, στην Έγκωμη, για ανέγερση πρεσβείας.


Κι αυτό παρά τις συνεννοήσεις που έγιναν μεταξύ του Νίκου Κοτζιά με τον Κύκκου Νικηφόρο, ο οποίος είχε πει στον Έλληνα ΥΠΕΞ πως θέλει να βλέπει την ελληνική σημαία να κυματίζει απέναντι από το Μετόχι.

Το θέμα έχει μακρά ιστορία, υπήρξαν καθυστερήσεις, έγιναν λάθη από πλευράς της Αθήνας, αλλά αυτό που μετρά είναι οι τελευταίες συνεννοήσεις, όταν οι δυο πλευρές αποφάσισαν να προχωρήσουν, με την Ελλάδα να κάνει βήματα για την ανέγερση της πρεσβείας.

Ωστόσο, στο τέλος, παρά τις συνεννοήσεις Κοτζιά – Κύκκου Νικηφόρου, υπήρξε υπαναχώρηση, με τη Μονή να ανακοινώνει συμφωνία με ρωσική εταιρεία για πώληση του οικοπέδου. Δεν είναι τυχαίο πως οι εξελίξεις αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να παραχωρήσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή οικόπεδο για ανέγερση πρεσβείας της Ελλάδος.

Το ιστορικό

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.