Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Γιορτή στο Ερμπίλ, ανεξαρτησία ζήτησε ο Κουρδικός λαός.

Η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Ιρακινού Κουρδιστάν ολοκλήρωσε με επιτυχία το δημοψήφισμα για την Ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν. Το ποσοστό συμμετοχής κυμάνθηκε στο 72.2% και τα μέχρι στιγμή αποτελέσματα είναι συντριπτικά υπέρ του ΝΑΙ σε ποσοστό που αναμένετε να αγγίξει το 93%.

Από την πλευρά της η Ιρακινή Κυβέρνηση μέσω του Πρωθυπουργού Χάιντερ αλ Αμπάντι διευκρίνισε για άλλη μια φορά στην περιφερειακή κυβέρνηση του Ερμπιλ ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το δημοψήφισμα, το οποίο και είναι αντισυνταγματικό. Ο ηγέτης των Κούρδων του ΙΡΑΚ Μασούντ Μπαρζανί απάντησε ότι το δημοψήφισμα δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα αλλά με αυτό το τον τρόπο δίνετε η δυνατότητα πλέον στην Κουρδική Διοίκηση να διαπραγματευτεί την ανεξαρτησία της στο εγγύς μέλλον. 6 εκατομμύρια Κούρδοι στο Βόρειο Ιρακ από χθες πανηγυρίζουν με την Δύση, Αμερικανούς, Ευρωπαίους αλλά και Τούρκους να απαντούν με αρνητικές δηλώσεις στα περί ανεξαρτησίας του Βορείου Κουρδιστάν, μόνο το Ισραήλ υποστήριξε θερμά το δημοψήφισμα και δια της πλαγίας η Ρωσία με την σιωπή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.