Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Το 10% του Δασικού(ιδιωτικού και όχι δημόσιου χαρακτήρα) πλούτου κάηκε στην Ζάκυνθο, μεγάλο ποσοστό άνηκε στην «PIMANA S.A.», θυγατρική της AL RAYYAN, κρατικής επενδυτικής εταιρείας του Κατάρ

Για να ξυπνήσετε επιτέλους...  τι κάνει η κυβέρνηση, θα πάρει μέτρα ή θα αφήσει την χώρα στα χέρια της ξένης μαφίας; Θα ασχοληθεί ένας εισαγγελέας με την υπόθεση ή θα μπει και αυτή στο αρχείο; 100 πυρκαγιές άναψαν φέτος μόνο στο νησί της Ζακύνθου, 30 τον Αύγουστο, θα ξυπνήσει κανείς στην Δικαιοσύνη; Η ΕΥΠ τι κάνει; ασχολείται κανείς με το θέμα;

Η ανακοίνωση της εταιρίας από το ΚΑΤΑΡ

Το 2010 δόθηκε προτεραιότητα από το Κράτος του Κατάρ στις επενδύσεις στην Ελλάδα, για τον λόγο αυτό και η Al Rayyan, ως όχημα επενδυτικό, έχει συσταθεί στην Ελλάδα και όχι σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Η ανάπτυξη ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει από εδώ και να εξαπλωθεί περαιτέρω στην Ευρώπη. Αυτό για τους γνωστούς λόγους σε όλους μας… δεν ευδοκιμεί και συνεχώς σκοντάφτει σε εμπόδια.

Το Κράτος του Κατάρ, όπως και κάθε κράτος, κατά καιρούς συμβαίνει να αντιμετωπίζει κάποια πολιτικά ζητήματα, αλλά στην περίπτωση των επενδύσεων δεν έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες, πόσω μάλλον δυσφήμηση, παρά μόνο στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις του Κράτους του Κατάρ τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό απασχολούν επαγγελματικά χιλιάδες κόσμο.

Μερικοί δεν επιθυμούν να γίνουν επενδύσεις στην Ελλάδα γενικότερα. Αλλά και ειδικότερα, μιλώντας για τη Ζάκυνθο διάφοροι παράγοντες δήλωναν σε αρκετές περιστάσεις ότι δεν θέλουν επενδυτές, επιθυμούν να αναπτύξουν οι ίδιοι την περιοχή… 

Ειδικότερα στη συνέντευξη Τύπου στις 13-2-17, μετά την ακροαματική διαδικασία στη Ζάκυνθο, με δήλωσή του ο Κ. Δ. Γκούσκος, πρώην βουλευτής, πολιτικός αλλά και δικηγόρος, πρότεινε να δημιουργήσουν έναν κοινό φορέα μεταξύ της Εκκλησίας και της περιφέρειας για να μπει μπροστά μία νόμιμη και υψηλού επιπέδου επένδυση για την ανάπτυξη της περιοχής.

Δυστυχώς, κάθε καλοκαίρι καίγονται χιλιάδες στρέμματα σε πολλά μέρη της Ελλάδος, ακόμα και αυτό το καλοκαίρι σε Ζάκυνθο, Ηράκλειο, Ηλεία και Κεφαλονιά εκδηλώθηκαν πυρκαγιές. Ο Κ. Γκούσκος, πάλι, μετά τις πυρκαγιές που σημάδεψαν το νησί της Ζακύνθου στοχοποίησε με τις δηλώσεις του τον Εξοχότατο Εμίρη του Κατάρ για τις φωτιές. Και αυτό διότι αντί να γίνουν έρευνες για τις αιτίες των πυρκαγιών, αρπάζουν την ευκαιρία ενός δυσάρεστου γεγονότος για να χτίσουν την ιστορία που εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.

Παρατηρώντας την ελληνική πραγματικότητα, και δη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στις επενδύσεις του Κατάρ, αλλά σε όλους τους επενδυτικούς κλάδους και με άλλους επενδυτές, ξένους και μη. Μπορεί να θεωρηθεί λοιπόν εμμέσως πλην σαφώς ότι η στάση της Ελλάδος προς τους επενδυτές είναι αρνητική.

Ο πρωταρχικός σκοπός της εταιρείας Al Rayyan στην Ελλάδα είναι να γίνουν πραγματικές επενδύσεις - ανάπτυξη και όχι εκμετάλλευση. Ο σκοπός αυτός, πάντως, δεν φαίνεται υλοποιήσιμος μέχρι σήμερα, παρά το γεγονός ότι το Κατάρ ήρθε στην Ελλάδα έπειτα από πολιτικές συμφωνίες. Σε όλη αυτήν την πορεία, γεμάτη αντιξοότητες και δυσχέρειες, δόθηκαν ευκαιρίες, ακούστηκαν λόγια, παρηγορητικά, για αλλαγή του επενδυτικού τοπίου, από πολιτικούς και μη∙ αλλά μετά από τόσα χρόνια δεν υπήρξε βελτίωση, ούτε υπάρχει πλέον ελπίδα ότι θα αλλάξει κάτι.

Παρ' όλα αυτά, η εταιρεία θα συνεχίσει να πληρώνει τους φόρους της, τον ΕΝΦΙΑ και τις υποχρεώσεις της στο ελληνικό κράτος, δίχως όμως να υλοποιηθούν τα πρωταρχικά της σχέδια για ανάπτυξη.

Θεωρητικά το Κατάρ έχει ήδη αποχωρήσει, γίνεται μία απλή συντήρηση και αποπεράτωση των ανοιχτών ζητημάτων. Πλέον έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους, όπως και οι υπόλοιποι επενδυτές, αυτό φαίνεται άλλωστε, αν επένδυαν, θα ήταν πολύ διαφορετικό το τοπίο.

Τα σχέδια για την Ελλάδα ναυάγησαν, με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις. 

Η λογική πορεία για τις επενδύσεις θα ήταν τα τελευταία χρόνια να γίνονται συναντήσεις με μηχανικούς και κατασκευαστές... η κατάληξη είναι να γίνονται συναντήσεις μόνο με νομικούς συμβούλους και δικηγορικές εταιρείες… .
ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΜΗΠΩΣ ΝΕΥΡΙΑΣΑΝ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ; 


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ ΠΗΡΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ; 

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ; ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.. ΝΑΙ ΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΣΩ ΔΥΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ ΟΤΙ ΕΒΑΖΑΝ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΝΤΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΙΤ.

ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ... ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ.. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ!

Ξυπνήστε και δείτε που φέρατε την χώρα με την αδιαφορία σας και την ψευτομαγκιά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.