Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Τι να την κάνεις την προσευχή στα σχολεία αν δεν έχεις πάρει μαθήματα από το σπίτι σου!




Διαβάζω τις τελευταίες ημέρες διάφορα άρθρα και καταγγελίες για την προσευχή που κατάργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί γίνετε τόσος μεγάλος ντόρος με το θέμα. Γιατί αγαπητοί αναγνώστες του ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ αν δεν μάθεις από μικρός να αγαπάς την πατρίδα και την Ορθοδοξία τι νόημα έχει μια προσευχή στα σχολεία; Αυτά είναι μαθήματα που θα πάρεις από το σπίτι σου, δεν θα στα δώσει καμιά πρωινή προσευχή στο σχολείο, ή το χεις το ρημάδι ή δεν το έχεις.

Γιατί βάζοντας κάποιον να προσευχηθεί ενώ δεν το θέλει, πετυχαίνεις το αντίθετο από αυτό που προσδοκάς να πετύχεις. Τα Ελληνόπουλα την αγάπη για τον ΕΘΝΟΣ και την ΣΗΜΑΙΑ θα την πάρουν από τις ιστορίες του Παππού και της Γιαγιάς αλλά και από τους γονείς που είναι υποχρεωμένοι να του μάθουν πέντε, δέκα πράγματα για την χώρα που γεννήθηκε και θα ζήσει μέχρι το τέλος της ζωής του. Μετά όλα είναι στο παιδί αν το χει ή δεν το χει, με εξαναγκασμό κανείς δεν πέτυχε ποτέ και τίποτα.

Την αγάπη για την ΕΛΛΑΔΑ την διαμορφώνεις ανάλογα και με τα ακούσματα και τις εικόνες που έχεις πάρει από την οικογένεια..  και επειδή ο ντόρος είναι μεγάλος, μάγκες χαλαρώστε, αντί να φωνάζετε και να γράφετε σεντόνια στο διαδίκτυο, πάρτε το παιδί σας και γυρίστε το στα Μουσεία, κάντε μια επίσκεψη στην Δημητσάνα που φτιαχνόταν το καλό μπαρούτι της Επανάστασης, πηγαίνετε το παιδί σας στο Ναύπλιο ή κάντε μια εκδρομή μέχρι τα Ιωάννινα να δει το παιδί που έπεσαν οι Έλληνες μαχόμενοι του πατρίου εδάφους και αφήστε τις προσευχές για τα Μοναστήρια.

Είπαμε ή το χεις ή άστα να πάνε στα τσακίδια... και κάτι ακόμα γιατί μου φαίνεται ξεχνάτε πολύ εύκολα, στην Ελλάδα έχουμε και ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ που θα δώσουν και την ψυχή τους για το Έθνος, αυτούς μην τους ξεχνάτε στις προσευχές σας, είναι και αυτοί ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! Στην ΜΑΝΑ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ, εκεί που μερικοί ξεχνάτε ότι υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ!!!

Και όπως λέω και στις συζητήσεις που κάνω με φίλους και εχθρούς... προσευχή μπορείς να κάνεις ΠΑΝΤΟΥ, και στον κορμό μια ελιάς και σε ένα βράχο στο βουνό και αγναντεύοντας την θάλασσα και καθισμένος σε ένα λεωφορείο και στο διάλειμμα της εργασίας σου, αν αισθάνεσαι ότι πρέπει να προσευχηθείς ο Θεός είναι ΠΑΝΤΟΥ και είναι ΜΑΖΙ ΣΟΥ! Δεν χρειάζεται να πας στην Εκκλησία, αν όμως σε βγάλει ο δρόμος σου, τότε μπες άναψε ένα κερί, ρίξε και 10 λεπτά για το φιλόπτωχο ταμείο της Εκκλησίας, διαφορετικά αν δεν βρεθεί στον δρόμο σου μια Εκκλησιά, να ξέρεις ότι ο θεός είναι μαζί σου και ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΩΝ!

Μάθετε να αγαπάτε την ΕΛΛΑΔΑ, μάθετε να είστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ, αυτό είναι το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ που μπορείτε να πάρετε και να αποθηκεύσετε βαθιά στην ψυχή σας μέχρι ο θεός να αποφασίσει να σας πάρει κοντά του.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ

ΖΗΤΏ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΖΗΤΩ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ

ΖΗΤΏ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.