Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου 2016

Κηδεύτηκαν άλλοι τρεις αγνοούμενοι του '74

Συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν το πρωί στον ιερό ναό Αγίων Πάντων στην Μακεδονίτισσα τον εθελοντή στρατιώτη Σπύρο Χριστοφίδη από τη Λευκωσία.

Έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 14 Αυγούστου 1974 σε πολυβολείο κοντά στο Γυμνάσιο Αγίου Παύλου Λευκωσίας. Τα οστά του, που ταυτοποιήθηκαν πρόσφατα με τη μέθοδο DNA, αφού είχαν σταλεί από λάθος στην Ελλάδα την περίοδο 1979 - 1981.

Στις 4 το απόγευμα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τσέρι η κηδεία της Μαρίτσας Δημητρούδη και του Κυριάκου Στρατή οι οποίοι ήταν το 1974, 70 και 64 ετών αντίστοιχα. Η Μαρίτσα Δημητρούδη και ο Κυριάκος Στρατή ήταν αδέλφια και κατάγονταν από το Δίκωμο. Ο Κυριάκος όπως και η αδελφή του Στυλιανή ήταν παράλυτοι λόγω σοβαρής ασθένειας και αποφάσισαν να μην εγκαταλείψουν το χωριό τους, ενώ μαζί τους έμεινε και η Μαρίτσα για να τους φροντίζει. Ο Κυριάκος και η Μαρίτσα εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από Τούρκους στρατιώτες, μπροστά στα μάτια της αδελφής τους η οποία λίγες μέρες αργότερα μεταφέρθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στις ελεύθερες περιοχές.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

- See more at: http://www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.