Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2016

Μαλακίες Ρέμου για Ατατούρκ...

Ρέμος άντε ρώτα πως χρησιμοποίησε τους Τσέτες ο φίλος σου στις σφαγές των ΕΛΛΗΝΩΝ της Μικράς Ασίας. Καραγκιόζη..

Ρέμος για Ατατούρκ: Περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες.

Συνέντευξη στην τουρκική Hurriyet έδωσε ο Έλληνας τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος, που βρέθηκε όπως διαβάζουμε στην εφημερίδα Espresso, στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας για μια Live εμφάνισή του εκεί, όπως κάθε χρόνο εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Την πρώτη του συναυλία μάλιστα έδωσε στην Κωνσταντινούπολη, όταν δήμαρχος εκεί ήταν ο τωρινός πρόεδρος της χώρας Ρετσέτ Ταγίπ Ερντογάν.

"Όταν ήρθα στην Τουρκία ένιωσα σαν στο σπίτι μου" αναφέρει στη συνέντευξη ο 46χρονος τραγουδιστής που πίνει ουζάκι με τον δημοσιογράφος καθισμένος σε ένα τραπέζι μέσα στη θάλασσα. Ο Ρέμος μίλησε για τα χρόνια που έζησε στη Γερμανία, την καταγωγή της οικογένειάς του από το Αϊβαλί, αλλά και το χωριό από το οποίο κατάγεται τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μουσταφά Κεμάλ, τον Λαγκαδά.

"Δεν είμαι μόνο συμπολίτης, αλλά και συγχωριανός του. Όπως ξέρετε, στη Θεσσαλονίκη υπάρχει το σπίτι όπου μεγάλωσε ο Ατατούρκ. Σε ένα χωριό έξω από την πόλη όμως, στο Λαγκαδά, γεννήθηκε. Από εκεί είναι η οικογένειά μου, Είμαστε περήφανοι που στο χωριό μας γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες του κόσμου".

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες Μπουτάρη σε ό, τι αφορά την οικία του Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, με τον τραγουδιστή να σχολιάζει: "Ο δήμαρχος είναι επιχειρηματίας, βλέπει μπροστά και αγαπά πραγματικά την πόλη του. Και καταλαβαίνει ότι το μνημείο αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για τους Τούρκους, αλλά και για εμάς".

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, αναφερόμενος στην ανταλλαγή πληθυσμών μετά τον μικρασιατικό πόλεμο, σημείωσε: "Μην κοιτάτε τι έγινε πριν από 100 χρόνια. Αν εστιάσεις εκεί, θα πρέπει να εστιάσεις και στα 400 χρόνια πίσω και δεν τελειώνει ποτέ αυτό. Πρέπει να δούμε το σήμερα" τονίζει και συμπληρώνει: "Οι Έλληνες ανακάλυψαν τη δημοκρατία σ' αυτόν τον τόπο που απολαμβάνουμε καθημερινά. Όμως σήμερα, μόνο η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.