Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Κατάντησαν την Ελλάδα χώρα για τα πανηγύρια... St. Dept: «Θα σταλούν στο Αιγαίο στρατεύματα;»

Ο Ιγνατίου έθεσε στον εκπρόσωπο και το θέμα της πρόσκλησης της Ατλαντικής Συμμαχίας από τους ηγέτες Τουρκίας και Γερμανίας να βοηθήσουν στον έλεγχο των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη.

Ο Μαρκ Τόνερ επί της ουσίας αρνήθηκε να απαντήσει, παραπέμποντας στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου και οι ΗΠΑ θα καταθέσουν την επίσημη θέση τους για το γερμανο-τουρκικό αίτημα.

Παράλληλα απάντησε ότι οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατό («troops», παραπέμποντας σε χερσαίες δυνάμεις), προφανώς εννοώντας ότι η συμμετοχή τους θα περιοριστεί στο πλαίσιο της συμμαχικής ναυτικής δύναμης της Μεσογείου που θα αναλάβει την αποστολή εάν υπάρξει τελικά συμφωνία.


Σχόλιο ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ: το αστείο είναι ότι οι Αμερικανοί είχαν στο πίσω μέρος του μυαλού τους να στείλουν και Στρατό Ξηράς... ή τουλάχιστον δεν το επιβεβαίωσαν δια της αρνήσεως στην απάντηση προς τον δημοσιογράφο κ.Ιγνατίου. Θα μπορούσε βέβαια να πει κάποιος ότι αυτή ήταν μια τυπική απάντηση για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, αλλά η Αμερικανική πλευρά συνεχίζει να εκπλήσσει με τις απαντήσεις που δίνει. Μήπως περιμένουν κλιμάκωση; μήπως όλο αυτό γίνετε για να πατήσουν πόδι ποιο ενεργά οι Νατοικοί στο Αιγαίο και να δηλώσουν παρών στην Ρωσική διείσδυση; που μέχρι στιγμής για να λέμε και την αλήθεια και να μην ζούμε σε συννεφάκια.. η Ρωσική χείρα βοηθείας είναι σε επίπεδο Νηπιαγωγείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.