Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2016 Β' ΕΣΣΟ

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2016 B΄ ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

α. Τους στρατεύσιµους των κλάσεων 1993 έως και 2017 (γεννηµένοι το 1972 έως και το 1996) από όλους τους Νοµούς, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή µειωµένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δηµιουργήθηκαν στο διάστηµα από 1 Νοεµβρίου 2015 έως και 1 Ιανουαρίου 2016.

β. Τους στρατεύσιµους των κλάσεων της παραγράφου 1 β της παρούσας που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, εφόσον η ηµεροµηνία λήξης της περιλαµβάνεται στο διάστηµα από 1 Ιανουαρίου 2016 έως και 29 Φεβρουαρίου 2016.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
 

4. Οι ηµεροµηνίες κατάταξης των καλουµένων ορίζονται ως εξής: 

α. Η 1 Μαρτίου 2016, για τους στρατεύσιµους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών που έτυχαν κατά το παρελθόν αναβολής για λόγους υγείας ή κρίθηκαν ικανοί κατηγορίας Ι2 έως Ι4 µε γνωµάτευση οποιασδήποτε Επιτροπής Απαλλαγών των Ενόπλων ∆υνάµεων. 

β. Η 7 Μαρτίου 2016, για τους λοιπούς στρατεύσιµους όλων των Στρατολογικών Υπηρεσιών.

γ. Οι στρατεύσιµοι και ανυπότακτοι της υποπαραγράφου 1δ, κατατάσσονται εντός προθεσµίας δέκα (10) ηµερών από τη λήξη της µετατόπισής τους, σύµφωνα µε το άρθρο 22 παρ. 3 του (δ) σχετικού. 

δ. Οι στρατεύσιµοι της υποπαραγράφου 1στ, κατατάσσονται: (1) Εντός 5ηµέρου οι εξερχόµενοι από τα νοσοκοµεία δηµοσίου ή νοµικών προσώπων δηµοσίου δικαίου ή οργανισµών τοπικής αυτοδιοίκησης του εσωτερικού. (2) Εντός 10ηµέρου οι εξερχόµενοι από τα Ιδρύµατα του Εξωτερικού. ε. 

Οι στρατεύσιµοι και ανυπότακτοι της υποπαραγράφου 1ια, υποχρεούνται να καταταγούν εκτός ΕΣΣΟ και οπωσδήποτε εντός πενθηµέρου από της κοινοποιήσεως της Γνωµάτευσης στην αρµόδια Στρατολογική Υπηρεσία.

στ. Οι στρατεύσιµοι της υποπαραγράφου 1ιβ, που κατατάσσονται στις Στρατιωτικές Φυλακές, εγγράφονται στη δύναµή τους από τη σύλληψή τους. 

ζ. Οι στρατεύσιµοι της υποπαραγράφου 1ιγ, κατατάσσονται εντός προθεσµίας πέντε (5) ηµερών από της εκδόσεως της απορριπτικής πράξης. 5. Για τους κατατασσόµενους αργότερα από την καθοριζόµενη για την κατηγορία τους ηµεροµηνία και µέχρι 7 Μαρτίου 2016, εγκρίνουµε να γίνονται δεκτοί ως εκπρόθεσµοι, υπέχοντας µηνιαία πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση, σύµφωνα µε την παράγραφο 13 του άρθρου 17 του (δ) σχετικού. 

Μετά την ηµεροµηνία αυτή να µην κατατάσσεται κανένας, πλην των αναφεροµένων στις παραγράφους 4γ, δ, ε, ζ και 6. 6. 

Οι στρατεύσιµοι που καλούνται, αν για λόγους αντικειµενικής αδυναµίας αδυνατούν να καταταγούν την καθοριζόµενη ηµεροµηνία, οφείλουν να παρουσιάζονται µε την επίδειξη του σηµειώµατος κατάταξης σε οποιαδήποτε Στρατιωτική ή Αστυνοµική Αρχή για να δηλώσουν τους λόγους αδυναµίας. 

Εφόσον διαπιστωθούν οι λόγοι της αντικειµενικής αδυναµίας, µπορούν, σύµφωνα µε την παράγραφο 4 του άρθρου 31 του (β) σχετικού, να καταταγούν εντός δύο (2) ηµερών από την ηµεροµηνία κατατάξεώς τους, χωρίς συνέπειες.

ΜΟΝΑ∆ΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΚΙΝΗΣΗ 

7. Όλοι οι στρατεύσιµοι που καλούνται µε την παρούσα, υποχρεούνται να καταταγούν στην 124 Π.Β.Ε. (Τρίπολη). 

8. Για την κανονική µετακίνησή τους και την εµπρόθεσµη παρουσίασή τους στο Κέντρο Κατάταξης, οι καλούµενοι: 

α. Μπορούν να παρουσιασθούν έγκαιρα στην πλησιέστερη του τόπου κατοικίας τους Αστυνοµική - Στρατιωτική Αρχή ή Φρουραρχείο και να εφοδιασθούν, εφόσον το επιθυµούν, µε κατάσταση επιβίβασης, σύµφωνα µε τα άρθρα 68 του (β) σχετικού και 32 του (δ) όµοιου. 

β. Να έχουν οπωσδήποτε µαζί τους το ∆ελτίο της Αστυνοµικής τους Ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ή άλλο επίσηµο στοιχείο που αποδεικνύει την ταυτότητά τους, το οποίο υποχρεωτικά θα παραδώσουν στο Κέντρο Κατάταξης, το ∆ελτίο Κατάταξης που θα τους στείλουν οι Στρατολογικές Υπηρεσίες, καθώς και ακτινογραφία θώρακα, που θα συνοδεύεται από γνωµάτευση ακτινολόγου ή πνευµονολόγου ιατρού από οποιοδήποτε ∆ηµόσιο ή Νοµαρχιακό Νοσοκοµείο ή Κέντρο Υγείας ή Στρατιωτικό Νοσοκοµείο. 

γ. Να έχουν µαζί τους φωτοαντίγραφο τίτλου σπουδών, όσοι είναι πτυχιούχοι Ανώτερων ή Ανωτάτων Σχολών. 9. Το Κέντρο Κατάταξης να διενεργεί αυστηρό έλεγχο για την εξακρίβωση της ταυτότητας των στρατευσίµων κατά την κατάταξή τους, µε βάση την αστυνοµική τους ταυτότητα ή άλλο δηµόσιο έγγραφο που φέρει φωτογραφία τους, ώστε να εξασφαλίζεται η ταυτοπροσωπία τους και να µην κάνει δεκτούς για κατάταξη όσους στερούνται των παραπάνω αποδεικτικών εγγράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.