Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Πρόεδρος Κυπριακής Δημοκρατίας για τον ήρωα Γρηγόρη Αυξεντίου.



Όταν κανείς καλείται να μιλήσει για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, δεν μπορεί παρά να νιώθει βαριά την ευθύνη της ιστορίας. Πώς να αποδώσεις το μεγαλείο ενός ανθρώπου που επέλεξε συνειδητά, να γίνει ολοκαύτωμα για μία ιδέα; Πώς να αποδώσεις το μεγαλείο ενός ανθρώπου που έγινε ο ίδιος ιδέα και τραγούδι στο στόμα ενός λαού;

Και όχι μόνο. Ο Γρηγόρης Αυξεντίου έγινε θρύλος που ξεπέρασε τα όρια της Κύπρου και του Ελληνικού χώρου. Έγινε ο ήρωας που εκφράζει για όλους τους ελεύθερους ανθρώπους τις μεγάλες οικουμενικές, πανανθρώπινες αξίες.


Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε πως πέραν και μακριά από τις όποιες σκοπιμότητες εκείνο που προέχει είναι αυτό που έθεσε υπεράνω όλων, ακόμα και της ζωής του, ο Γρηγόρης Αυξεντίου. Έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία αυτής της πατρίδας. Αυτό που του χρωστούμε είναι να ξαναέρθουμε σε αυτό το μνημόσυνο και να του πούμε ότι δεν υπάρχει στρατός κατοχής, δεν υπάρχουν οι 43 χιλιάδες κατοχικά στρατεύματα, δεν υπάρχει διαίρεση, αλλά υπάρχει μια σύγχρονη πατρίδα όπως και εκείνος την οραματίστηκε, που θα είναι πλήρες μέλος της ΕΕ, που θα κατοχυρώνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, που θα έχουμε όλοι δικαίωμα στην ελπίδα, στην προκοπή και στην ανάπτυξη αυτού του τόπου. 

Μόνο και τότε μόνο θα τιμήσουμε τη μνήμη του Γρηγόρη Αυξεντίου.

Αιωνία του η μνήμη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.