Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

ΚΗΣΕΑ αλλαγές στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική

Πηγή: https://nantiareport.wordpress.com 

Νέος Αρχηγός για την ΕΛΑΣ, κρίθηκε ο μέχρι πρότινος Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνο Τσουβάλας.

Υπο το νέο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, και δύο Αντιστρατήγους του Στρατού, αναμένεται να συνεχιστεί η διαδικασία (16/02) με τη συνεδρίαση του ανωτάτου Συμβουλίου Κρίσεων όπου και θα κριθεί η νέα ηγεσία της ΕΛΑΣ δέυτερη φορά υπαρχηγός του Σώματος.

Ειναι η δεύτερη φορά που τη θέση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, καταλαμβάνει ο Υπαρχηγός, και δεν κρίνεται ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του. Ήταν το 1998, όταν επί ηγεσίας του- τότε- Αντιστρατήγου (εα) Αθανασίου Βασιλόπουλου, ο Ρουμάνος δραπέτες Σοριν Ματέι, εισβάλει στο διαμέρισμα της οδού Νιόβη στα Πατήσια και υπό την απειλή ψειρομβοβιδας, κρατάει όμηρος τους τέσσερις ενοίκους, μεταξύ των οποίων η Αμαλία Γκινάκη. Η αποτυχημένη έφοδος της ΕΛΑΣ αποδίδεται στον τοτε Αρχηγό, ο οποιος ανελαβε ολη την ευθύνη και παραιτείται, και στη θέση του, τοποθετείται ο -τοτε-Υπαρχηγός Γιάννης Γεωργακόπουλος.

Αργά το απόγευμα (16/02) αναμένονται οι πρώτες ανακοινώσεις, με εν ενεργεία να τερματίζουν ευδοκίμως την υπηρεσιακή τους πορεία και τους παραμένοντες και προηγούμενους στην επετηρίδα, να αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντα.


Αλλαγή στην ηγεσία και για το Πυροσβεστικό Σώμα αποφασισε το ΚΥΣΕΑ, με την αντικατάσταση του νυν Αντιστρατήγου, με τον μέχρι πρότινος Υπαρχηγό του Σώματος να τον διαδέχεται.

Τη θέση του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος -φέρεται σύμφωνα με κύκλους της Υπηρεσίας- να καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Αρκάς Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Σώματος, Γιάννης Καρατζιάς, με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ το οποίο έκρινε σε αποστρατεία τον Αντιστρατηγο Βασίλη Παπαγεωργίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.