Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Ανακοίνωση για την έκθεση του British Council στα κατεχόμενα

Η Βρετανία παραμένει σταθερή στην ανθελληνική της στάση και συνεχίζει να αναγνωρίζει εμμέσως το παράνομο καθεστώς, του οποίου στη δημιουργία συνέβαλε. Το άνοιγμα παραρτήματος του British Council στα κατεχόμενα ελληνικά μας εδάφη, δεν μας εκπλήσσει καθόλου, εφόσον διαχρονικά βρετανικοί οργανισμοί, εταιρείες και ιδιώτες δρουν στο Ψευδοκράτος ποικιλοτρόπως. Άλλοτε με ίδρυση παραρτημάτων, άλλοτε με επενδύσεις και συνεργασίες, «νομιμοποιούν» το παράνομο καθεστώς, προσβάλλοντας όχι μόνο τη μνήμη και το ιστορικό γίγνεσθαι της μεγαλονήσου, αλλά και τον αλύτρωτο ελληνισμό τη Κύπρου.

Eντούτοις, παρά τη συνεχή υπονόμευση της Κυπριακής Δημοκρατίας, τόσο ο κυπριακός λαός, όσο και η ηγεσία, συνεχίζουν να εθελοτυφλούν, συμπεριφέροντας με λαγνεία προς τους Βρετανούς και το βρετανικό κράτος ευρύτερα. Απόδειξη τούτου, οι δηλώσεις του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια προς το Βρετανό πρωθυπουργό Γκόρντον Μπράουν, στις οποίες αναφέρει ότι «Το θέμα των βρετανικών βάσεων στο νησί θα το λύσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας και ως εκ τούτου θα παραμείνουν ανέγγιχτες σε βάθος χρόνου.»(1)
Επομένως, ο κυπριακός λαός, είναι αδήριτη ανάγκη, να καταλάβει, ότι όχι μόνο η Βρετανία είναι ο κακός δαίμονας της Κύπρου -η οποία εντέχνως ενέπλεξε την Τουρκία στο Κυπριακό- αλλά και οι ίδιοι οι εγκάθετοι της Κύπρου, οι οποίοι ούτε μιλούν, ούτε πράττουν ποτέ εναντίον της. Συνεπώς, η απαθής αυτή στάση των Κυπρίων είναι, εμμέσως, συνώνυμη με τη συνενοχή τους στις ασύστολες βρετανικές προσβολές.


(1) Ομιλία στις 27-9-2010 στην Ουάσινγκτον, στο περίφημο Αμερικανικό Ίδρυμα Brookings
Aνακοίνωση Κ.Φ.Η.Β ΜΕΤΩΠΟ
Επιστολή Ε.Φ.Α.Ε.Φ.Π προς British Council


Γραφείο Τύπου
Α.Φ.ΕΠΑΛξης

*To είδα λίγο αργοπορημένα αλλά πρέπει να αναρτηθεί διότι είναι σημαντικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.