Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ανέκαθεν ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν ειλικρινείς...

Ο υιός Κόκκαλης ήταν ανέκαθεν ειλικρινείς.. από την εποχή που ο πατέρας του Σωκράτης είχε τον Ολυμπιακό. Ποιος δεν θυμάται ότι αυτός ήταν που δημιούργησε το φόρουμ του Ολυμπιακού και ήρθε σε ρήξη με τους οργανωμένους της Θύρας 7 σε πολλά θέματα. Τουλάχιστον αυτός το παραδέχεται ότι έβγαλε λεφτά στο εξωτερικό. Από τις λίγες οικογένειες που έχουν προσφέρει σε αυτό το τόπο.. και συνεχίζουν να προσφέρουν(10.500 θέσεις εργασίας)
__________
Τουλάχιστο ο Πέτρος Κόκκαλης, μιλώντας στο γνωστό ρεπορτάζ του γερμανικού Spiegel για το πως ζουν οι πλούσιοι στη Ελλάδα της κρίσης ήταν ειλικρινής. Παραδέχθηκε ότι έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό, όχι όμως όλα. Πρόκειται για μια γενναία παραδοχή με φόντο βέβαια και τον θόρυβο για την λίστα Λαγκάρντ, λόγω της οποίας κυνηγούν τον Βαξεβάνη κι όχι τους εμπλεκόμενους! 

Διαβάζουμε στο "Πρώτο Θέμα"

"Το Spiegel ολοκληρώνει το ρεπορτάζ του κάνοντας αναφορά και στην οικογένεια Κόκκαλη. Ο Πέτρος Κόκκαλης έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κήπο σε μια από τις φτωχότερες περιοχές της Αθήνας. Συνήθιζε να οδηγεί φανταχτερά σπορ αυτοκίνητα, αλλά τώρα ο ίδιος προτιμά έναVolkswagen Golf. Ο ίδιος ο Πέτρος λέει ότι η κρίση του έχει ανοίξει τα μάτια και τον έχει κάνει περισσότερο πολιτικό. Λέει, επίσης, ότι γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα του τόπου του. Για παράδειγμα, λέει ότι έπρεπε να περιμένει έξι μήνες για την άδεια μόνο για να εγκαταστήσει ένα μπαμπού bar με ψυγείο στον κήπο του. Σημειώνει δε ότι η κατάσταση δεν είναι δίκαιη.
Στην ερώτηση αν έχει βγάλει χρήματα στο εξωτερικό ο κ. Πέτρος Κόκκαλης απάντησε:«Σίγουρα, όχι όμως όλα. Το παίρνω σαν αστείο, αλλά δεν φταίω εγώ που γεννήθηκα πλούσιος».Στη συνέχεια μίλησε για το πάρκο λαχανικών: «Αυτό είναι το έργο μου. Μπορούν να έρχονται μαθητές και να καλλιεργούν φυτά και να κάνουν ιππασία. Η είσοδος είναι στα 4 ευρώ αλλά σκέφτομαι να κατεβάσω το ποσό στα 2 ευρώ για να μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά όσοι ενδιαφέρονται».

Η οικογένειά του είναι μία από τις πλουσιότερες της χώρας. Ο πατέρας του, Σωκράτης ήταν ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και είναι ο ιδρυτής της Intracom, μιας πολυεθνικής ομάδα τεχνολογίας. Έλεγχε μια ολόκληρη βιβλιοθήκη στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και ο ίδιος χρηματοδοτεί ένα πρόγραμμα για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη στο Kennedy School της κυβέρνησης. Ο γιος του Πέτρος λέει ότι η οικογένειά του είναι προσεκτική και τα 10.500 άτομα που εργάζονται για την αυτοκρατορία Κόκκαλη στην Ελλάδα δεν θα χάσουν τις δουλειές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.