Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Αθώοι οι Κροάτες μακελάρηδες... που αιματοκύλησαν τους αδελφούς Σέρβους


Πέραν του ότι αυτή η υπόθεση της αποκαλούμενης ως «διεθνούς Δικαιοσύνης» έχει κουράσει, αφού επί της ουσίας σε μεγάλο βαθμό επαληθεύει το δίκαιο του ισχυρότερου, όπως αυτό προκύπτει από τις συγκρούσεις στο έδαφος, αποδεικνύεται και αντιπαραγωγική, αφού το να ξυπνάς τις ματωμένες μνήμες στα Βαλκάνια πρόκειται για κολοσσιαία είτε αφέλεια είτε βλακεία.

Χωρίς να κρίνουμε επί της ουσίας την απόφαση, τις πληγές του παρελθόντος στα Βαλκάνια άνοιξε η απαλλαγή του Κροάτη στρατηγού Άντε Γκοτόβινα και του Μλάντεν Μάρκατς από το δικαστήριο των Ηνωμένων Εθνών όπου είχε κατατεθεί έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης που τους καταδίκαζε σε πολυετείς φυλακίσεις.

Στην Κροατία ξέσπασαν πανηγυρισμοί… αθλητικού τύπου, σα να είχε κερδίσει κάποια εθνική ομάδα έναν τίτλο, ενώ αντιστοίχως στη Σερβία όλοι θυμούνται τις δικές τους γενοκτονίες όπως για παράδειγμα στην Κράινα, όπου ο Γκοτόβινα είχε παίξει τον δικό του ρόλο.

Σαν… αποζημίωση, ως «χρύσωμα του χαπιού» μοιάζει η σύλληψη από τις αστυνομικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο (KSF: Kosovo Security Force) τριών οπλαρχηγών του UCK που έχουν βάψει τα χέρια τους με πολύ σερβικό αίμα. Και όχι μόνο. Κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στη δολοφονία οπαδών του μετριοπαθούς Αλβανού πολιτικού, Ιμπραήμ Ρουγκόβα…

Αν επιθυμεί πραγματικά η διεθνής κοινότητα να κλείσει τις πληγές στα Βαλκάνια, ίσως θα πρέπει σιγά-σιγά όλοι οι κρατούμενοι να αφεθούν ελεύθεροι υπό όρους, με έναν από αυτούς να είναι ότι δεν θα παριστάνουν τους εθνικούς ήρωες για να εξασφαλίσουν πολιτικές καριέρες, ώστε να εξοργίζονται τα έθνη που αισθάνονται ότι υπέφεραν στα χέρια τους…
__________

Όλοι αθώοι εκτός των Σέρβων... αυτή είναι η δικαιοσύνη των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.