Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Περιορισμό της ελεύθερης έκφρασης των βουλευτών ζήτησε ο Χαράλαμπος Αθανασίου!

Ξεσκίζουν το σύνταγμα, διαλύουν τη χώρα... δεν έχουν πλέον καμία τσίπα.
_________
«Φωτιά» στην συζήτηση που γίνεται στην Βουλή για τον προϋπολογισμό έβαλε η παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου για αλλαγή του άρθρου του Συντάγματος που μιλά για ελευθερία της άποψης των βουλευτών προκειμένου να μην παρατηρούνται διαφοροποιήσεις από την κομματική γραμμή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου είπε «να διατυπώσω κάποιες σκέψεις με αφορμή την απομάκρυνση πολλών συναδέλφων μας από τα κόμματά τους όταν ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο. Και πρέπει να πω επειδή πολύ το υποστηρίζουν –και πρέπει να το δούμε, το λέω ως προβληματισμό χωρίς καμία διάθεση να πάρω θέση αυτή τη στιγμή ή να μειώσω οποιονδήποτε- ότι η διάταξη του άρθρου 60 του Συντάγματος που λέει ότι οι Βουλευτές έχουν απεριόριστη ελεύθερη γνώμη μέχρι που πάει; Είναι χωρίς όρια; Ποια είναι τα όρια που διαγράφει το Σύνταγμα και περιορίζει αυτό το δικαίωμα; Είναι τα όρια του άρθρου 29 του Συντάγματος των οργανωμένων κομμάτων. Δεν είναι δυνατόν ένα κόμμα να παίρνει στα όριά του, στην κοινοβουλευτική του ομάδα αποφάσεις και να ανατρέπονται από μεμονωμένα άτομα τη στιγμή που είναι αποφάσεις καταστατικού με προγραμματισμό. Ούτε είναι σωστό αυτό που λέγεται «είμαι εκπρόσωπος του έθνους». Ναι, κύριε είσαι εκπρόσωπος και σε βγάζει ο λαός αλλά σε ένα πρόγραμμα που σε επιλέγει ως ικανότερο μεταξύ πολλών ικανών μόνο και μόνο για να εφαρμόσεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πιστεύω αυτά τα θέματα να τα δούμε στην αναθεώρηση του Συντάγματος γιατί δεν είναι δυνατόν να αλλοιώνονται έτσι οι πλειοψηφίες των κομμάτων».

Όπως ήταν φυσικό, η άποψη του υπουργού δημιούργησε αναστάτωση με αποτέλεσμα να επανέλθει όχι όμως για να ανασκευάσει αλλά για να υποστηρίξει όσα νωρίτερα είχε πει. Ειδικότερα, στην 2η παρέμβαση ο υπουργός σημείωσε ότι «Με βάση την πρόσφατη διαγραφή πολλών συναδέλφων που υποστήριξαν δημόσια ότι έχουν από το σύνταγμα απεριόριστο δικαίωμα έκφρασης έθεσα την άποψη ότι αν το άρθρο 60 θέτει απεριόριστη έκφραση υπάρχει το 24 που θέτει περιορισμούς και λέει ότι οι πολίτες μπορούν να διοργανώνονται σε κόμματα που η δράση τους προστατεύει το πολίτευμα. Πως προστατεύεται; Από τον πρωθυπουργό και από την αρχή της δεδηλωμένης».

http://www.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.