Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Σύντομη ανάλυση μιας αλβανικής φωτογραφίας…

Τι βλέπετε σε αυτή τη φωτογραφία;

Κάποιος Έλληνας θα έλεγε.... βλέπω 4000 Αλβανούς εθνικιστές (αλβανο τσάμηδες) να διαδηλώνουν για την υποτιθέμενη «γενοκτονία» που τους έκανε η Ελλάδα!

Λάθος, αυτό που βλέπετε είναι -τουλάχιστον- άλλα πεντέξι πράγματα:

Βλέπετε, μία διαδήλωση πάνω σε έναν σύγχρονο ασφαλτοστρωμένο δρόμο που δύο μόλις χρόνια πριν ήταν ένας απίστευτος -σχεδόν απροσπέλαστος από ΙΧ- χωματόδρομος. Τον δρόμο αυτό (περίπου 35 χλμ) κατασκεύασε η Ελλάδα εντός της Αλβανίας! με Ελληνικά χρήματα (κατά 75%), Ελληνική επίβλεψη (Εγνατία Οδός Α.Ε.) και Ελληνική κατασκευή (ΑΕΓΕΚ)

Βλέπετε, τουλάχιστο δύο χιλιάδες άτομα (οι μισοί από αυτούς), που έχουν νοσηλευτεί δωρεάν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Δουρούτης των Ιωαννίνων ή κάποιο άλλο, χωρίς να πληρώσουν τίποτα…

Βλέπετε, κάποιους κατοίκους της Τσαμουριάς (εντός της Αλαβνίας) που στο νομό των Αγίων Σαράντα είναι μειονότητα εντός της μειονότητας, αφού τα περισσότερα χωριά του νοτιότερου νομού της Αλβανίας είναι ελληνικά (Βόρειος Ήπειρος). Για αυτούς τους κατοίκους λοιπόν, το ελληνικό κράτος έκανε ειδική ρύθμιση και πηγαινοέρχονται με εντελώς στοιχειώδη-φιλικόέλεγχο στα σύνορα, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, για να δουλεύουν στην Θεσπρωτία. Κάποιοι μάλιστα παίρνουν και τα παιδιά μαζί τους για να πάνε στα ελληνικά σχολεία.

Βλέπετε, κάποιους νεότερους στην ηλικία οι οποίοι παίρνουν επίδομα ανεργίας και επίδομα ενοικίου (μιας και ζουν μόνιμα στην Ελλάδα….)

Βλέπετε, κάποιους φοιτητές που σπούδασαν ή συνεχίζουν να σπουδάζουν δωρεάν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ)

10 χιλιόμετρα πίσω από αυτό το σημείο, είναι ένας αρχαιολογικός χώρος με παγκόσμια ακτινοβολία, που προστατεύεται από την Unesco, είναι τα ερείπια της αρχαιοελληνικής πόλης του Βουθρωτού. Λίγο πιο πάνω, δύο σπουδαία θρησκευτικά κέντρα της Βορείου Ηπείρου, το βυζαντινό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Τσούκας και το μοναστήρι της Παναγίας της Σερωνιάς.

Πάνω σε αυτή την περιοχή, μπορεί και σε αυτά τα χώματα που βλέπετε στη φωτογραφία, περπάτησε ο Επίσκοπος Χαονίας (του 4ου αιώνος) Άγιος Δονάτος.

Σε αυτά τα ιερά ελληνικά χώματα λοιπόν, ήρθε o Albin Kurti από το Κόσσοβο, αρχηγός του κινήματος «Αυτοδιάθεση, για να πει ότι «τα σύνορα της Αλβανίας είναι πιο κάτω».

Όχι «κύριε» Kurti, τα ελληνοαλβανικά σύνορα θα έπρεπε να ήταν βορειότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.