Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Καταδίκη της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974, ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Καταδίκη της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974

Λονδίνο, 20 Ιουλίου 2012

20 Ιουλίου 1974. Οι σειρήνες του πολέμου αντηχούν. Ο τουρκικός στρατός εισβάλλει στο νησί μας. Σκοτώνει, λεηλατεί, βιάζει, εκδιώκει. Οι πληγές μεγάλες. Νεκροί, αγνοούμενοι, εγκλωβισμένοι, πρόσφυγες. Οι συνέπειες πολλές και καταστροφικές. Η μελανότερη σελίδα στην σύγχρονη ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού έχει γραφτεί εκείνο το μαύρο πρωινό.

20 Ιουλίου 2012. Οι σειρήνες αντηχούν για ακόμη μια φορά ξεσκίζοντας τις καρδιές μας. Για αυτούς που «ξεχνούν», που εθελοτυφλούν, ή που κάνουν τα στραβά μάτια,οι σειρήνες τους υπενθυμίζουν έστω για μια στιγμή ότι η πατρίδα τους είναι κατεχόμενη και ότι τις συνέπειες της εισβολής τις βιώνουμε καθημερινά. Για εμάς που ποτέ δεν ξεχνάμε, που διαρκώς αγωνιζόμαστε, οι σειρήνες είναι ακόμα ένα μαχαίρι στην πληγωμένη μας καρδιά.

Ήρθε ο καιρός να αφυπνιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε τι γίνεται στο πολιτικό προσκήνιο του τόπου. Ήρθε ο καιρός να καταλάβουμε επιτέλους ότι το εθνικό μας θέμα, είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Ήρθε ο καιρός να αρνηθούμε το αγγλόπνευστο μοντέλο λύσης το οποίο οι πολιτικοί μας ξεδιάντροπα πλασάρουν, το οποίο νομιμοποιεί τα τετελεσμένα της βάρβαρης εισβολής και καταλύει την Κυπριακή Δημοκρατία την οποία τόσα χρόνια δήθεν προσπαθούν να οχυρώσουν.

Δυστυχώς η Τουρκία βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση του σχεδίου της για διχοτόμηση του νησιού. Εναπόκειται σε μας πλέον, εφόσον όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου είναι ανάξια και κινείται ως πιόνι των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, η σωτηρία της μαρτυρικής μας πατρίδας. Με την επιβολή της διχοτομικής Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ως βάση λύσης για το κυπριακό, η Τουρκία έχει καταφέρει να υποβαθμίσει το πρόβλημα παράνομης εισβολής και κατοχής σε δικοινοτικό ζήτημα, καταφέρνοντας έτσι να απενοχοποιήσει τον εαυτό της και να αποποιηθεί των ευθυνών της για τα εγκλήματα πολέμου τα οποία έχει διαπράξει. Είναι αδιανόητο η πολιτική ηγεσία του τόπου να συμβαδίζει με την διχοτομική πολιτική της Τουρκίας και να επικυρώνει την υποβάθμιση του προβλήματος σε δικοινοτικό συνομιλώντας με τον κατοχικό ηγέτη επικαλούμενη την πολιτική του εφικτού.

Το ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου καταδικάζει την τουρκική εισβολή του 1974 και απαιτεί όπως η Τουρκία τοποθετηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου και τιμωρηθεί για τα εγκλήματα πολέμου εις βάρος του ελληνοκυπριακού λαού. Καταδικάζουμε επίσης, την πολιτική «καλής θελήσεως»που έχει υιοθετήσει η ηγεσία του τόπου και απαιτούμε όπως το κυπριακό επανατοποθετηθεί στην σωστή του βάση, ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Εμείς,οι φοιτητές, η νεολαία του τόπου προειδοποιούμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλλουμε στο ξεπούλημα της πατρίδας μας και θα αντισταθούμε με νύχια και με δόντια. Θα παλέψουμε για αυτό που μας αξίζει και που δικαιούμαστε, θα παλέψουμε για την απελευθέρωση του τόπου μας.

Γραφείο Τύπου
ΜΕΤΩΠΟ Κυπρίων Φοιτητών Ηνωμένου Βασιλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.