Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

Ετοιμάζουν τις πολεμικές τους μηχανές Ισραήλ,Ρωσία,Κίνα,Συρία....

Μαχητικά F-15I και F-16 Sufa, μαζί με αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού και ηλεκτρονικού πολέμου της ισραηλινής Αεροπορίας εκτέλεσαν σήμερα αποστολές COMAO, εναέριου ανεφοδιασμού και CAP στο ανατολικό-νοτιοανατολικό τμήμα του FIR της Κύπρου, σύμφωνα με πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ.

Οι περιοχές που δεσμεύθηκαν συνορεύουν με το FIR του Λιβάνου.

Ο Κύπριος υπουργός 'Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης απέφυγε να σχολιάσει την είδιση περιοριζόενος στο να επιβεβαιώσει ότι "Έχει παραχωρηθεί άδεια στο Ισραήλ κατόπιν αιτήματός του".

Στην άσκηση πήραν μέρος περί τα 30 αεροσκάφη. ανάλογη άσκηση είχε πραγματοποιηθεί πριν δύο εβδομάδες και το όλο προφίλ της άσκησης ταιριάζει με αυτό που έρχεται: Μείζονα πολεμική εμπλοκή στην περιοχή της Α.Μεσογείου...
Τμήμα ειδήσεων defenceneg.gr
___________

Eτοιμάζονται να εισβάλουν στο Λίβανο... με ποια δικαιολογία; Τρομοκρατία, διακίνηση όπλων στα Παλαιστινιακά εδάφη, φωλιά τρομοκρατών που δρουν με καταδρομικές επιδρομές στη Συρία και λοιπές μπούρδες. Πάνω κάτω αυτά θα επικαλεστούν... η πραγματικότητα όμως είναι ότι θέλουν να πάνε ολοένα και ποιο κοντά στη Συρία ώστε να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο εσωτερικό της Συρίας οι Ισραηλινές Αεροπορικές δυνάμεις. Στο πλευρό των Ισραηλινών θα τεθούν και οι δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας που πιθανότατα θα εμπλακούν στην πολεμική σύρραξη.

Το σκηνικό μυρίζει μπαρούτι και καθοριστικός πλέον θα είναι ο ρόλος της Ρωσίας και της Κίνας... που έχουν πολύ μεγάλα συμφέροντα στην περιοχή. Θα απαντήσουν; κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει και οι υποθέσεις είναι παρακινδυνευμένες αυτή τη περίοδο. Τα σενάρια δύο.. το ένα είναι να αφήσουν τη Συρία και το Ιραν να πέσουν στα δίχτυα των Αμερικανών-πολύ ωραίο σενάριο για να είναι πιστευτό- και το δεύτερο που συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες είναι να εμπλακούν σε πολεμική σύρραξη Τουρκία, Ρωσία, Κουρδικές δυνάμεις σε Τουρκία, Συρία, Ιρακ(να διεκδικήσουν μέσα στο χαμό που θα γίνει τη σύσταση Κουρδικού κράτους.),Ισραήλ,Κίνα,Σαουδική Αραβία, Κατάρ. Αν γίνει κάτι τέτοια θα μιλάμε για πολύ μεγάλης κλίμακας εμπλοκή που πιθανότατα θα οδηγήσει σε πολύ ακραίες καταστάσεις στη περιοχή μας!! Θεωρείστε σίγουρη την εμπλοκή αργότερα και Νατοϊκών δυνάμεων.. άρα θα μιλάμε για το τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο που θα έχει γεννηθεί στη περιοχή μας. 
Κάτι που πέρασε στα ψηλά και θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή... τις τελευταίες ώρες, ο Υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που θα αντικαταστήσει το ΚΥΣΕΑ όπως το ξέραμε και οργανωτικά θα προσεγγίζει τα ξένα δεδομένα όπως είναι σε παγκόσμιο επίπεδο διεθνών οργανισμών. Θα υπάρξει συμμετοχή όλων των κλάδων ασφάλειας της χώρας(στρατιωτικό, αστυνομικό) συν την εκπροσώπηση της ΕΥΠ. 

Αυτό γίνεται σε μια στιγμή που στη περιοχή μας είναι πλέον ορατά τα σημάδια ανάφλεξης και είναι προφανές ότι ο κ.Υπουργός πάει να προλάβει κάτι... το τι μάλλον θα το δούμε να εξελίσσεται στη πλήρη του μορφή το επόμενο διάστημα. Ας ελπίσουμε οι ξένες δυνάμεις να κάνουν πίσω και να μη ζήσουμε από κοντά μια νέα κόλαση του Δάντη! Αν πάντως τα πράγματα δεν πάνε καλά και έχουμε εμπλοκή Ρωσίας και Κίνας... τότε τα σκάγια θα μας χτυπήσουν πολύ γρήγορα. Προσοχή και τα μάτια μας ανοικτά... δυστυχώς το μεγάλο καρκίνωμα που δεν είναι άλλο από τη βάση της Σούδας, θα μας πλέξει στην όλη κατάσταση και δεν ξέρω αν αυτή τη φορά ο Αραβικός δείξει κατανόηση...διότι όλες τις άλλες φορές μας αγνόησαν, τώρα θα μας αγνοήσουν ξανά;

Να βάλει ο θεός το χέρι του να μη γίνει κανένα μεγάλο κακό στη Συρία και το Ιραν, γιατί θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα σαν χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.