Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

H γελοιοποίηση του Ελλαδικού κράτους και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε όλο της το μεγαλείο.. απαγόρευση σε πάρκα και άλση για να μην πάρουν φωτιά!

 Ψάχνεις σε αυτό το υδροκέφαλο και γελοίο κράτος να βρεις που και πως θα ακούσεις κάτι και δεν θα γελάσεις.. αλλά δεν γίνεται, σε προκαλεί από μόνο του, άλλη μια φαεινή ιδέα πάρθηκε πρόσφατα και δεν είναι άλλη από την απαγόρευση της εισόδου σε άλση και πάρκα.. ας δούμε την γελοιότητα του ηλίθιου κράτους των Αθηνών και της υδροκέφαλης Π.Υ.

Λόγω του αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, κλειστά θα είναι και αύριο συγκεκριμένα άλση και πάρκα στην Αττική.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, απαγορεύεται η διέλευση, παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων σε πάρκα και άλση που ευρίσκονται σε περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής κατά το χρονικό διάστημα από την Κυριακή 7-4-2024 στη μία έως και την Τρίτη 9-4-2024 προς αποτροπή κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς και συγκεκριμένα για:

Αττικό Άλσος ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Πεδίον του Άρεως, ΠΕ κεντρικού Τομέα Αθηνών

Άλσος Φινοπούλου, ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών

Πάρκο Τρίτση, ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών

Και η άκρατη ηλιθιότητα συμπληρώνεται με το ανάλογο πρόστιμο... γιατί μόνο έτσι μπορεί το κράτος να λειτουργήσει. 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2926/2022, για κάθε παραβίαση της απαγόρευσης της απόφασης επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ.

 

Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας.. το ηλίθιο κράτος με τους επίσης ηλίθιους Υπουργούς του, τι σκέφτηκε; Να απαγορεύσει την είσοδο στα άλση και στα Πάρκα τώρα που σήκωσε λίγο αεράκι και η θερμοκρασία είναι υψηλή για την εποχή.. 

Και ναι κύριοι και κυρίες βρήκαμε την λύση.. θα σας βάλουμε πρόστιμο αν μπείτε στα πάρκα και τα άλση που από την φύση τους προσφέρουν μικρότερες θερμοκρασίες και σκιά για να μην μπείτε και δροσιστείτε και πάρουμε φωτιά... 

Και το χρυσό βατόμουρο πάει στην διαχρονικά εγκεφαλικά νεκρή πολιτική σκηνή.. και άλλο ένα χρυσό βατόμουρο στο Π.Σ. που μυαλό δεν θα βάλει ποτέ και θα νομίζει ότι σβήνει φωτιές.. όταν τις κυνηγά από την μια πλευρά της Εύβοιας στην άλλη στον Βόρειο Αιγαίο...

Και επειδή στην Κυβέρνηση αλλά και στο Π.Σ. είναι ηλίθιοι και δεν καταλαβαίνουν τα βασικά.. ας πάμε να δούμε τα οφέλη των δένδρων στον αστικό ιστό γιατί δεν θα μας πουλάνε τρελίτσα μερικοί μισότρελοι με στολές και γραβάτες...

Τα οφέλη των δένδρων στις πόλεις:

  • αισθητική βελτίωσή
  • επαφή των κατοίκων με τη φύση 
  • μειώνουν την αέρια ρύπανση
  • βελτιώνουν το μικροκλίμα
  • συμβάλλουν στη διαχείριση των ομβρίων υδάτων
  • δημιουργούν ασφαλέστερο περιβάλλον για τους πεζούς
  • μειώνουν την ανάγκη για κλιματισμό
  • συμβάλλουν στην αύξηση της αξίας των ακινήτων και της εμπορικής κίνησης.
  • Μειώνεται η θερμοκρασία της πόλης μέσω των φύλλων των δέντρων, τα οποία λειτουργούν ως φίλτρα της ηλιακής ακτινοβολίας .
  • Δροσιά και σκιά.

  • Εξοικονόμηση ενέργειας έως και 56% το ετήσιο κόστος κλιματισμού.
  • Καθαρισμός σκόνης και φιλτράρισμα του αέρα που αναπνέουμε,εξαιτίας της συγκράτησης των σωματιδίων των βλαβερών ουσιών από τα φύλλα.
  • Μείωση της ηχορύπανσης, καθώς τα φυλλώματα των δέντρων εμποδίζουν τον ήχο.
  • Παροχή οξυγόνου, απαραίτητο για όλους τους οργανισμούς.
  • Προστασία από πλημμύρες και την διάβρωση του εδάφους , λόγω δυνατού ριζικού τους συστήματος .
  • Διατήρηση της βιοποικιλότητας, αφού φιλοξενούν διάφορα ζώα και πτηνά .
  • Τα δέντρα μπορούν να αποθηκεύσουν διοξείδιο του άνθρακα για άμεση και μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Ανάλογα με τον τύπο και την ηλικία, ένα δέντρο μπορεί να αποθηκεύσει από έναν έως 22 τόνους CO2 κατά τη διάρκεια της ζωής του. Συγκριτικά, ένα τυπικό επιβατικό όχημα απελευθερώνει περίπου 50 τόνους CO2 σε 10 χρόνια.
  • Τα δέντρα ενισχύουν την κυκλοφορία του αίματος, τα επίπεδα οξυγόνου και μειώνουν την αρτηριακή πίεση και το άγχος. Επιπλέον, οι βιοχημικές ουσίες που απελευθερώνονται από τα δέντρα ως αερολύματα, περιέχουν αντιβιοτικές, αντιμυκητιασικές και αντιρευματικές ιδιότητες.
  • Στη σκιά ενός δέντρου παρατηρείται ελάττωση κατά 25-30% της ορατής ακτινοβολίας, ενώ ακόμα και το γρασίδι χωρίς την ύπαρξη δέντρων διοχετεύει μέρος της ηλιακής ακτινοβολίας στο έδαφος, οπότε και υπάρχει μεγαλύτερη δροσιά» (Κασσιός Κ., 2005)
  • «Σύμφωνα με μετρήσεις των Rober & Kara Atsev που έγιναν στην Σόφια της Βουλγαρίας παρατήρησαν μείωση των επιπέδων του θορύβου στον αστικό χώρο κατά 0,17DB ανά τετραγωνικό μέτρο δενδρώδους επιφάνειας» (Κασσιός Κ., 2005)
  • «Ενα ώριμο δένδρο, κατά τη διάρκεια της αναπνοής και της διαπνοής, καταναλώνει 230.000 Kcal/ημέρα ενέργεια – θερμοκρασίας, η οποία αντιστοιχεί με 5 κλιματιστικά συνεχούς λειτουργίας» (Κασσιός Κ., 2005). 


Όλα αυτά τα οφέλη θα τα παρασύρει το διοικητικό πρόστιμο και η ανικανότητα της κυβέρνησης και της ανύπαρκτης και πλέον επικίνδυνης Π.Υ. να προστατέψει τα άλση και τα πάρκα.. 

Με περιορισμούς και πρόστιμα δεν προστατεύονται τα Δάση και οι χώροι πρασίνου, η μόνο λύση είναι μία, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗς ΔΑΣΙΚΗς ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ με εργαζόμενους με ΔΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΤΥΧΙΑ όλων των βαθμίδων και επάνδρωση όλων των τμημάτων πρασίνου των ΟΤΑ με το ανάλογο προσωπικό που θα ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΠΤΥΧΙΑ Γεωπόνου ή πτυχία σχεδιασμού πρασίνου απότ τα ΔΙΕΚ της χώρας... 

Όλα τα υπόλοιπα είναι σαν να πετάς νερό σε τρύπιο βαρέλι...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.