Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Ποιος κέρδισε από μια επίθεση που ενημερώθηκαν όλες οι πλευρές 72 ώρες πριν...

 Το αστείο της υπόθεση σε ότι αφορά την πυραυλική επίθεση στο ΙΣΡΑΗΛ, είναι ότι η Τεχεράνη ενημέρωσε την Ιερουσαλήμ 3 ημέρες πριν για την επίθεση, τις ΗΠΑ 24 ώρες πριν και σε ανάλογο χρόνο και την ηγεσία της Ε.Ε., αρά έχουμε μια επίθεση που ανακοινώθηκε σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, μέρες πριν!

Το ιστορικό χτύπημα του ΙΡΑΝ στο ΙΣΡΑΗΛ έγινε με συμφωνία όλων των πλευρών, ξέρετε εμείς παρεξηγηθήκαμε και θα σας χτυπήσουμε.. ναι μεν και ο Λίβανος μπήκε στο παιχνίδι με χτυπήματα αλλά και βάσεις Ιρανικές στην Συρία. Όμως αυτό δεν αλλάζει το αποτέλεσμα.

Η Τεχεράνη λοιπόν χρησιμοποιεί στρατιωτικό εξοπλισμό που η αξία του είναι πολύ μικρή.. ελάχιστες χιλιάδες ευρώ τα drone καμικάζι και πολύ λίγα χρήματα και οι πύραυλοι και από την άλλη το ΙΣΡΑΗΛ χτυπά τα αντικείμενα αυτά με ότι καλύτερο έχει για να αναχαιτίσει τις επιθέσεις που θα δεχθεί με πυραύλους κ.α. Το ΙΣΡΑΗΛ όπως λένε Στρατιωτικές πηγές από χθες ξόδεψε περίπου 1.3 δις ευρώ για να αμυνθεί.. και αυτό αφορά μόνο στο κόστος των αντιαεροπορικών πυραύλων που διαθέτει.. δεν αναφέρομαι σε καύσιμα στα αεροσκάφη, το κόστος πτήσης κ.α. που είναι αρκετά δαπανηρά για τον υπερσύγχρονο του ΙΣΡΑΗΛ.. 

Με τον πλανήτη να είναι με κομμένη την ανάσα για ενδεχόμενη απάντηση του ΙΣΡΑΗΛ και πιθανότατα το άνοιγμα των πορτών του φρενοκομείου, με τον πλανήτη να μην ξέρει τι αποτέλεσμα θα έχει ένας Γ'Παγκόσμιος πόλεμος..

Και το ερώτημα ποιος κέρδισε; Γιατί με οικονομικούς όρους κέρδισε προσωρινά τις εντυπώσεις η Τεχεράνη, ενώ με στρατιωτικούς όρους κέρδισε το ΙΣΡΑΗΛ, αφού η επίθεση μετατράπηκε σε παταγώδη αποτυχία, αφού μόνο το 1% των επιθέσεων, με διάφορα μέσα, χτύπησε το έδαφος του κράτους του ΙΣΡΑΗΛ; 

Ισχύει αυτό που λένε οι Ρώσοι, ότι το ΙΡΑΝ χτύπησε με παλαιούς πυραύλους που είχαν φτάσει στο όριο ζωής τους και ότι τα drones ήταν οι αρχικές εκδόσεις και όχι τα νεότερα που χρησιμοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία; Και ότι ο πραγματικός στόχος τους ήταν να αποκαλύψουν τις θέσεις αντιαεροπορικής άμυνας του ΙΣΡΑΗΛ; 

Τελικά όμως ποιος πραγματικά κέρδισε; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.