Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περιορισμένο χτύπημα στο ΙΡΑΝ από το ΙΣΡΑΗΛ, πύραυλοι έχασαν τον στόχο του και έπεσαν στο γειτονικό ΙΡΑΚ.

 Ένα χτύπημα περισσότερο για να γίνει, κοντά σε πυρηνική εγκατάσταση και σε στρατιωτικό αεροδρόμιο που υπάρχει μεγάλη βάση στρατιωτικών πολεμικών αεροσκαφών του ΙΡΑΝ. Η περιοχή του Ισφαχάν είναι και ένα μήνυμα στο ΙΡΑΝ ότι το ΙΣΡΑΗΛ αν το θελήσει θα πλήξει τις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις με σφοδρότητα που ουσιαστικά θα τις καταστήσει άχρηστες και θα περιορίσει ή και θα σταματήσει οριστικά το πυρηνικό πρόγραμμα του ΙΡΑΝ. 

Στην εν λόγο περιοχή υπάρχει και η φωλιά των F14 που έχει σε αφθονία η Τεχεράνη, παλιά αεροσκάφη αλλά ικανά ακόμη έστω και για πολύ περιορισμένες αποστολές και προφανώς μη ικανά να αντιμετωπίσουν τα υπερσύγχρονα αεροσκάφη των ΗΠΑ και του ΙΣΡΑΗΛ αλλά και των μαχητικών του ΝΑΤΟ. 

Όσο για τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του ΙΡΑΝ, η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) επιβεβαιώνει και τις επίσημες πηγές του ΙΡΑΝ ότι δεν έχει καταγράψει καμιά ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του.

Μένει μόνο να διευκρινιστεί κάτι ακόμη, που πολύ δύσκολα θα γίνει αλλά ας το έχουμε στα υπόψιν, το ΙΣΡΑΗΛ είπε ότι ένα χτύπημα μεγάλης έκτασης θα πραγματοποιηθεί μετά το Εβραϊκό Πάσχα που είναι σε λίγες ημέρες.. θα πραγματοποιηθεί ή τελικά υπερίσχυσαν οι σύμμαχοι του ΙΣΡΑΗΛ και περιόρισαν το χτύπημα στο χθεσινό; Ο χρόνος θα δείξει.. εκτός και αν το χτύπημα θα είναι μια μεγάλου μεγέθους κυβερνοεπίθεση.. 

Όλα τα υπόλοιπα είναι καφενειακού τύπου συζητήσεις, τα δεδομένα είναι τα παραπάνω. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.