Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Μπροστά στην επικράτεια οι Κεμαλιστές στην Τουρκία, ήττα για τον Ερντογάν και συρρίκνωση των εθνικιστικών κομμάτων στο 8.5%. Τεράστια τα ποσοστά των Κεμαλιστών και μεγάλες νίκες σε Άγκυρα και στο κάστρο των Κεμαλιστών την Σμύρνη.

 Ήττα για τον Ερντογάν και νίκη του Μ.Γιαβάζ που πιθανόν να φύγει από το κόμμα των Κεμαλιστών και να ηγηθεί των Εθνικιστών. Τεράστιες οι ανατιμήσεις στην Τουρκική οικονομία που δείχνει να εκθέτει τον Ερντογάν και να συμπαρασύρει το ΑΚP σε όλη την Τουρκική επικράτεια.

Εύκολη νίκη για τον Ιμάμογλου που καθάρισε την Πόλη και έριξε τον Ερντογάν στην εσωστρέφεια. 

Από τους 45 μικρούς και μεσαίους Δήμους που είχε την διακυβέρνηση τους το ΑKP, κέρδισε και ανανέωσε την θητεία του μόλις στους 24!













Η συρρίκνωση του AKP με το κίτρινο χρώμα είναι εμφανής. Όμως η Ελλάδα θα κάνει μεγάλο λάθος αν πιστέψει ότι η νίκη για τους Κεμαλίστες είναι κέρδος, ίσα ίσα το αντίθετο είναι. Ο Ερντογάν ήταν ευλογία για την Ελλάδα.. σκυλί που γαβγίζει δεν το πειράζεις..(AKP) και οι Κεμαλιστές δεν γαβγίζουν, αλλά δαγκώνουν.

Δεν συμφέρει κανέναν μια νίκη των Κεμαλιστών.. ούτε την Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.