Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Για τρίτη φορά απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης των δυο Ελλαδιτών Στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στην Τουρκία.

Στο δικαστήριο της Αδριανούπολης βρέθηκαν χθες οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται εδώ και 56 ημέρες στην Τουρκία, όπου για τρίτη κατά σειρά απορρίφθηκε το αίτημα για αποφυλάκισή τους.

Σύμφωνα με την "Milliyet" o Άγγελος Μητρετώδης δήλωσε τα εξής:

"Ακολουθούσαμε κάποια ίχνη στα σύνορα. Όταν μας είδαν οι Τούρκοι στρατιώτες κατεβάσαμε τα όπλα μας για να μην συμβεί κάτι κακό. Στη συνέχεια κάλεσα τον διοικητή μου στο τηλέφωνο και του είπα ότι ως δείγμα καλής πρόθεσης θα παραδοθώ στους Τούρκους στρατιώτες. Εάν είχα κακή πρόθεση θα καλούσα μέσω του τηλεφώνου τους στρατιώτες που είναι υπό τις διαταγές μου. Θα γινόταν μεγαλύτερο επεισόδιο αλλά εγώ αυτό δεν το έκανα. Εξηγήσαμε στους Τούρκους στρατιώτες ότι ήρθαμε κατά λάθος, και οι Τούρκοι στρατιώτες κάλεσαν τους ανωτέρούς τους. Δεν προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε τους Τούρκους στρατιώτες να πραγματοποιήσουν τις κλήσεις τους. Δεν προσπαθήσαμε να κρυφτούμε. Εμείς απλώς ακολουθούσαμε τα ίχνη στο χιόνι, τα οποία σκεφτήκαμε πως προέρχονταν από πρόσφυγες ή παράνομους μετανάστες".

Ο Δημήτρης Κούκλατζης ανέφερε τα εξής: "Τέτοια συμβάντα έχουν υπάρξει και με Τούρκους στρατιώτες", είπε ο Δ. Κούκλατζης, όπως μεταδίδει η Milliyet, για να προσθέσει:

"Εμείς χωρίς να καταγράψουμε και χωρίς να ενημερώσουμε τους ανώτερους μας, τους είχαμε επιτρέψει να περάσουν στην Τουρκία. Αυτό συμβαίνει συχνά στις δυο πλευρές. Μέχρι σήμερα δεν είχε προκύψει πρόβλημα. Γι´αυτό και απορώ με όσα συμβαίνουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.