Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Παλικαρίσια η θέση του Σταύρου Κοντονή, Υπουργού Δικαιοσύνης ΣΥΡΙΖΑ: Έπρεπε να μείνει ατιμώρητος ο 88χρονος που πυροβόλησε ληστήΑπολύτως επαρκές» χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την αυτοάμυνα. Άσκησε, όμως, κριτική για «ευθυνοφοβία» στους εισαγγελείς για την άσκηση δίωξης στον 88χρονο ο οποίος πυροβόλησε τους δράστες που εισέβαλαν στην οικία του.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Δημήτρη Κρεμαστινού, ο οποίος ζήτησε αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου με αφορμή την άσκηση δίωξης στον 88χρονο, ο κ. Κοντονής απάντησε ότι δεν απαιτείται κάτι τέτοιο γιατί το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο είναι «υπερπλήρες».

Παρέπεμψε, μάλιστα, στο άρθρο 22 του Ποινικού Κώδικα που περιγράφει τις διατάξεις περί άμυνας και στο άρθρο 23 που περιγράφει την υπέρβαση της άμυνας.

Ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε, όμως, ότι η πράξη του 88χρονου έπρεπε να μείνει ατιμώρητη. Μάλιστα, ανέφερε ότι ακόμη και αν υπήρχε υπέρβαση άμυνας ο υπερήλικας δεν έπρεπε να διωχθεί γιατί λειτούργησε υπό συνθήκες «ακραίας ψυχικής πίεσης» σύμφωνα με το νόμο. Επέκρινε δε τους εισαγγελείς που άσκησαν δίωξη σημειώνοντας ότι μερικές φορές οι εισαγγελικές αρχές «δείχνουν ιδιαίτερη ευθυνοφοβία και ασκούν διώξεις» οι οποίες τελικά καταλήγουν σε απαλλαγή στο ακροατήριο. Άσκησε, όμως, κριτική και στις αστυνομικές αρχές σημειώνοντας ότι δεν ήταν ανάγκη να βάλουν χειροπέδες στον 88χρονο από τη στιγμή που δεν ήταν ύποπτος φυγής ούτε είχε τη δυνατότητα να διαφύγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.