Κυριακή 8 Απριλίου 2018

«Εμπόλεμο κλίμα» για το έθιμο της Λαμπρατζιάς σε όλη την Κύπρο τα ξημερώματα- Απολογισμός από την Κυπριακή Αστυνομία.

Η ανακοίνωση της Κυπριακής Αστυνομίας

Τα μέλη της Αστυνομίας περιπολούσαν από νωρίς χθες το απόγευμα μέχρι τις πρωινές ώρες σήμερα, σε όλες τις επαρχίες, έξω από Εκκλησίες και σε ανοικτούς χώρους προς αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων. Παρά τα περιστατικά οχλαγωγίας που σημειώθηκαν στη Λεμεσό και τους τραυματισμούς μελών της Αστυνομίας, με την άμεση επέμβαση της Αστυνομίας, αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Στη Λευκωσία, μεταξύ των ωρών 8μ.μ. χθες και 6 π.μ. σήμερα, μέλη της ΑΔΕ Λευκωσίας, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για πρόληψη της νεανικής παραβατικότητας, διενήργησαν περιπολίες σε Εκκλησίες, σχολεία και ανοιχτούς χώρους όπου συναθροιστήκαν νεαρά πρόσωπα.

Γύρω στις 8.30 χθες βράδυ, μετά από πληροφορία που λήφθηκε ότι σε ανοικτό χώρο στο Στρόβολο, υπήρχε μεγάλη ποσότητα ελαστικών αυτοκινήτων την οποία συγκέντρωσαν νεαροί με σκοπό να τα κάψουν, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν μέλη του Κέντρου Ελέγχου Μηνυμάτων και του Ουλαμού Άμεσης Επέμβασης, της ομάδας «Ζ», της ΜΜΑΔ, και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, καθώς και από άλλα Τμήματα. Στη σκηνή εντοπίστηκαν συγκεντρωμένα περίπου 50 πρόσωπα τα οποία διαλύθηκαν με την παρουσία της Αστυνομίας, ενώ παραλήφθηκαν 200 ελαστικά αυτοκινήτων και μεταφέρθηκαν στην ΑΔΕ Λευκωσίας.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο, εντοπίστηκε ένα πρόσωπο που είχε στην κατοχή του 22 κροτίδες.

Σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, γύρω στις 11.30 το βράδυ, νεαροί απέκοψαν δρόμο και χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για αποκατάσταση της κυκλοφορίας. Γύρω στις 2 τα ξημερώματα, σε σχολείο στη Λευκωσία, σημειώθηκε συμπλοκή με αποτέλεσμα δύο πρόσωπα ηλικίας 25 και 23 ετών να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκαν. Στις 3 π.μ. μετά από παράπονα για ρίψη κροτίδων σε περιοχή της Λευκωσίας χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να διαλύσει ομάδα νεαρών, ενώ στις 4π.μ. νεαροί έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων σε δύο περιπτώσεις σε περιοχές της Λευκωσίας.

Στη Λεμεσό, γύρω στις 11.30 χθες βράδυ, λήφθηκε πληροφορία ότι έξω από Εκκλησία σε περιοχή της Λεμεσού, υπήρχε φωτιά σε πάσσαλο της ΑΗΚ. Μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου εντοπίστηκαν 70 περίπου πρόσωπα τα οποία στη θέα της Αστυνομίας άρχισαν να πετούν κροτίδες και πέτρες, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη αιμάτωμα δεξιού βραχίονα, άλγος σπονδυλικής στήλης, ερυθρότητα κάτω γνάθου και εκδορές στο αριστερό γόνατο και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες απολύθηκε.

Επίσης, γύρω στη 1.15 τα ξημερώματα σήμερα, λήφθηκε πληροφορία ότι 30 περίπου νεαρά πρόσωπα συναθροιστήκαν κοντά σε Εκκλησία και οχλαγωγούσαν ρίχνοντας κροτίδες και ανάβοντας φωτιές σε ξηρά χόρτα. Μέλη της Αστυνομίας μετέβησαν στη σκηνή, όπου διαπίστωσαν ότι υπήρχε φωτιά σε ξηρά χόρτα, ενώ από τη φωτιά προκλήθηκαν ζημιές και πλαστικά διαχωριστικά σήματα του αυτοκινητόδρομου. Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ νεαρά πρόσωπα έριξαν πέτρες και κροτίδες προς το μέρος των περιπολικών και έβριζαν τα μέλη της Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου συνελήφθη 18χρονος για το αυτόφωρο αδίκημα της οχλαγωγίας.

Παράλληλα, γύρω στις 2.10 τα ξημερώματα σήμερα, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι κοντά σε Εκκλησία στη Λεμεσό, νεαρά πρόσωπα άναψαν φωτιά σε λάστιχα και απέκοψαν τον δρόμο. Στη σκηνή μετέβησαν άμεσα μέλη της Αστυνομίας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν αναμμένα λάστιχα εντός του δρόμου και εκεί υπήρχαν 30 περίπου νεαροί που οχλαγωγούσαν και μόλις αντιλήφθηκαν το περίπολο της Αστυνομίας άρχισαν να το πετροβολούν.

Στο μέρος κλήθηκαν ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να συλληφθούν μέχρι στιγμής δύο πρόσωπα ηλικίας 16 ετών, ένας 17χρονος και ένας 20χρονος. Δύο μέλη της Αστυνομίας τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και απολύθηκαν.

Να σημειωθεί ότι, συνελήφθησαν ακόμη δύο πρόσωπα, τα οποία όπως διαπιστώθηκε, είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών και αφού κλήθηκαν οι γονείς τους στον Αστυνομικό Σταθμό, αποχώρησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.