Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Project Stasis: Βάζοντας τον ανθρώπινο οργανισμό σε «pause»



Μοιάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά αν πετύχει, θα είναι η ιατρική ανακάλυψη του αιώνα: η Υπηρεσία Προηγμένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ψάχνει πώς μπορούν να τεθούν οι ζωτικές λειτουργίες του ανθρώπου σε καθεστώς «αδράνειας» και να τίθενται ξανά σε λειτουργία κάποια στιγμή στο μέλλον!

Η ιδέα ήταν μέχρι σήμερα μια –πανάκριβη – εκκεντρικότητα μόνο για εκατομμυριούχους και όσες προσπάθειες έγιναν απέτυχαν παταγωδώς. Οι υπόλοιπες έγιναν σενάριο ταινιών Sci-Fi… Όμως αν το πρόγραμμα Biostasis της DARPA βρει τις απαντήσεις, θα μπορούσαν να σωθούν πολλές ζωές στο πεδίο της μάχης –και όχι μόνον.

Η επιβράδυνση των λειτουργιών του ανθρώπινου οργανισμού στο ελάχιστο θα δώσει πολύτιμο χρόνο για την αντιμετώπιση σοβαρότατων τραυματισμών που τις περισσότερες περιπτώσεις έχουν μοιραία κατάληξη καθώς οι τραυματίες υποκύπτουν πριν διακομισθούν σε κάποιο νοσοκομείο εκστρατείας. Ο χρόνος είναι ζωτικής σημασίας αλλά συνήθως είναι το πρώτο που λείπει.

Διαβάστε την συνέχεια στην πηγή: https://www.ptisidiastima.com/project-stasis-darpa/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.