Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Δηλώσεις Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Δεν φοβόμαστε και ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να έχει το αίσθημα του φόβου.

«Δεν φοβόμαστε και ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να έχει το αίσθημα του φόβου. Έχουμε την αποτρεπτική ικανότητα γι' αυτό δεν φοβόμαστε. Όποιος προχωρούσε σε μία τέτοια ενέργεια ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο θα ήταν σαν να πυροβολούσε τα δικά του πόδια» επεσήμανε ο Ελληνας πρωθυπουργός μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, αν και δεν έκρυψε ότι «προβληματιζόμαστε από την αλλαγή στάση της Τουρκίας.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ομήρους τους δύο Ελληνες αξιωματικούς, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να «αδειάσει» τον Πάνο Καμμένο λέγοντας πως « δεν είναι απαραίτητο όλοι να χρησιμοποιούμε την ίδια ορολογία και τους ίδιους τόνους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει συνεννόηση». Τουναντίον, ο κ. Τσίπρας έσπευσε να συμπληρώσει, στέλνοντας μήνυμα στην Αγκυρα:

«Εάν σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν το γεγονός αυτό με όρους ομηρίας, τότε αυτό θα είχε πολύ αρνητική επίδραση στις ελληνο-τουρκικές και στις ευρω-τουρκικές σχέσεις. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν κάνει αυτήν την επιλογή, τουλάχιστον ακόμα».

«Θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν (σ.σ. οι Τούρκοι) το θέμα της ομηρείας γιατί θα είχε αρνητική επίδραση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις ευρωτουρκικές σχέσεις.
Θέλω να ελπίζω ότι δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση» είπε ο πρωθυπουργός απαντώντας στο ερώτημα αν ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης και ο λοχίας Κούκλατζης είναι όμηροι των Τούρκων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.