Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η ΑΞΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΓΕΝΝΑ ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΕΣ. Όρθιο ολόκληρο το αμφιθέατρο για τον αριστούχο τετραπληγικό της Πολυτεχνικής Σχολής



Ενα ολόκληρο αμφιθέατρο σηκώθηκε όρθιο για να χειροκροτήσει τον Νείλο Ψαθά, τον αριστούχο απόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο οποίος πήρε το πτυχίο του.
Ο 27χρονος με εκ γενετής τετραπληγία κατάφερε να βραβευτεί ως ο αριστούχος του τμήματός του, όπως σημειώνει ο Ταχυδρόμος.

Οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην ορκωμοσία ήταν άκρως συγκινητικές, με τον κ. Ψάθα να δίνει μαθήματα ζωής και να εμπνέει.

Έχοντας δίπλα του τη μητέρα του, που κρατούσε το μικρόφωνο, και τον πατέρα του, που κρατούσε το χαρτί με τον όρκο, ο Νείλος Ψαθάς εκφώνησε τον όρκο αποφοίτησης.

Το αμφιθέατρο σείστηκε με χειροκροτήματα, όταν του απονεμήθηκε το πτυχίο, αλλά και όταν ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, Θανάσης Λουκάς, τον βράβευσε ως πρωτεύσαντα απόφοιτο, με βαθμολογία 8,08.

«Δεν μου αρέσει να διαχωρίζω, αλλά ο συγκεκριμένος απόφοιτος είναι αξιέπαινος, όχι μόνο επειδή κατάφερε παρά τις δυσκολίες να ολοκληρώσει τις σπουδές του αλλά και να αριστεύσει», σχολίασε ο Κοσμήτορας, κ. Λουκάς.

Μιλώντας στον Ταχυδρόμο, ο 27χρονος αναφέρθηκε στην απόφασή του να φοιτήσει στο συγκεκριμένο τμήμα. «Μπήκα το 2010 με παρότρυνση του αδερφού μου που ήταν ήδη φοιτητής στο συγκεκριμένο τμήμα. Η φοίτηση ήταν αρκετά δύσκολη και απαιτητική. Το πρόγραμμα σπουδών είναι δύσκολο, υπάρχουν απαιτητικά μαθήματα και θέλει μεγάλη αφοσίωση. Με πολύ προσπάθεια τα κατάφερα», είπε αναφερόμενος στην πολύτιμη στήριξη που είχε τόσο από τους γονείς τους όσο και από τους καθηγητές του.

Παράλληλα, με τις σπουδές του, ο κ. Ψαθάς εργαζόταν είτε part time είτε full time από απόσταση σε εταιρεία ως προγραμματιστής, στην οποία εξακολουθεί να δουλεύει.

«Όπου υπάρχει ελπίδα υπάρχει και ζωή», είναι το μήνυμα που στέλνει.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.