Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Πρόεδρος Συνδέσμου ΕΟΚΑ: Η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί


Δυστυχώς η Τουρκία έχει αποθρασυνθεί, έχει ξεπεράσει κάθε όριο αναίδειας και συμπεριφοράς και αν δεν αναχαιτιστεί, ίσως να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην καταστροφή, δήλωσε σήμερα Πρόεδρος των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Θάσος Σοφοκλέους.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης για την 25η Μαρτίου, στη Λευκωσία, ο κ. Σοφοκλέους είπε πως "η Τουρκία έχει αποκαλυφθεί, έχει πέσει η μάσκα και είναι αναξιόπιστη».

Διεμήνυσε ακόμα πως ο κυπριακός λαός πρέπει να μείνει ενωμένος και αδιάσπαστος, με ένα και μοναδικό στόχο να σωθεί η Κύπρος από τη βουλιμία των Τούρκων.

Για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι «είναι μέρες δόξας και μεγαλείο που μας προκαλούν περηφάνεια, μέρες που ανάστησαν το έθνος και έσωσαν την αξιοπρέπειά του λαού και ιδιαίτερα του κυπριακού Ελληνισμού».

«Εμείς που είχαμε την ατυχία να ζήσουμε τον τιτάνιο εκείνο αγώνα για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα νιώθουμε πικραμένοι και απογοητευμένο γιατί από αλλού ξεκινήσαμε και αλλού φθάνουμε», σημείωσε.

Τέλος, ανέφερε πως πρέπει να μεταλαμπαδεύουμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας τους προαιώνιους πόθους του λαού, το πνεύμα του απελευθερωτικού αγώνα 55 - 59.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.