Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Είναι παλαβοί οι Τούρκοι... ετοίμαζαν Ναυτική εισβολή στο Ισραήλ μετά και τα γεγονότα του Mavi Marmara

Σάλο έχει προκαλέσει η αποκάλυψη που δημοσιεύεται στον τουρκικό ενημερωτικό ισότοπο Arutz Sheva ότι τούρκοι στρατιωτικοί σχεδίαζαν στρατιωτική εμπλοκή με το Ισραήλ αμέσως μετά τη διεξαγωγή της ισραηλινής επιχείρησης των ειδικών δυνάμεων στο καράβι Mavi Marmara, που πήγαινε προς τη Γάζα.

Γίνεται λόγος για μυστική συνάντηση ανωτάτων τούρκων αξιωματούχων στις 31 Μαΐου 2010, όπου μάλιστα συζητήθηκε σχέδιο για σύρραξη ανάμεσα στις δύο χώρες.

Το δημοσίευμα βασίζεται κυρίως σε άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Habertrurk σύμφωνα με το οποίο η μυστική αυτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 7.30 το πρωί της 31ης Μαΐου με τη συμμετοχή του αναπληρωτή πρωθυπουργού Μπουλέντ Αρίντς, του υπουργού Εσωτερικών Μπεσίρ Αταλάϊ, του αντιναυάρχου Νουσρέτ Γκινέρ και άλλων ανώτατων αξιωματούχων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η απουσία ωστόσο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ερντογάν, του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγού Ιλκέρ Μασμπούγκ και του αρχηγού Ναυτικού Ουγκούρ Γιγκίτ οφειλόταν στο γεγονός ότι βρίσκονταν στο εξωτερικό, στο πλαίσιο επίσημων επισκέψεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟ ΣΙΓΜΑ : http://www.sigmalive.com/news/international/124556#sthash.UxSqqPcZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.