Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Διευκολύνσεις προς εγκλωβισμένους στις ευρωεκλογές

SIGMA - Η Υπηρεσία Ανθρωπιστικών Θεμάτων ανακοινώνει ότι, κατά την ημέρα διεξαγωγής των Ευρωεκλογών, στις 25 Μαΐου 2014, θα λειτουργήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ώστε να παρέχει διευκολύνσεις στους εγκλωβισμένους που θα προσέλθουν στις ελεύθερες περιοχές για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι εγκλωβισμένοι θα παραλαμβάνονται από το σημείο άφιξής τους από τα κατεχόμενα και θα μεταφέρονται με εκμισθωμένα αυτοκίνητα στα πιο κάτω εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν, προσκομίζοντας το δελτίο πολιτικής ταυτότητας ή το διαβατήριο ή την άδεια οδηγού, αν κατέχουν, ή οποιοδήποτε άλλο επίσημο έγγραφο της Δημοκρατίας που φέρει τη φωτογραφία τους.

Κερύνεια Γυμνάσιο Αγίου Δομετίου Κέντρο Δ’
Αμμόχωστος Δημοτικό Σχολείο Αχερίτου Κέντρο Γ’

Όπως αναφέρεται, αφού ψηφίσουν, στους εγκλωβισμένους θα παραχωρηθεί ελαφρύ γεύμα πριν την αναχώρηση για τα χωριά τους.
Διευκρινίζεται ότι όσοι είναι κάτοχοι εκλογικού βιβλιαρίου θα πρέπει με δικές τους διευθετήσεις να μεταβούν στα εκλογικά κέντρα όπου είναι εγγεγραμμένοι.

Σε όσους εγκλωβισμένους θα βρίσκονται για οποιοδήποτε λόγο κατά την ημέρα των εκλογών στις ελεύθερες περιοχές και θα φιλοξενούνται από συγγενείς τους, μπορεί να εκδοθεί από τον Γενικό Έφορο Εκλογών, μετά από αίτημά τους, ειδική εξουσιοδότηση για να ψηφίσουν σε εκλογικό κέντρο στην περιοχή όπου θα βρίσκονται.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/125960#sthash.CyMdN3Mc.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.