Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

ΠΑΓΩΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ - 201 οι νεκροί, εκατοντάδες οι παγιδευμένοι ανθρακωρύχοι

Κουράγιο...

News24.gr

Μακραίνει ώρα με τη ώρα ο κατάλογος των νεκρών από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε σε ανθρακωρυχείο στη δυτική Τουρκία. Στους 201 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών. Τριήμερο πένθος στη Χώρα


Όλο και περισσότερα ονόματα προστίθενται στη μαύρη λίστα των θυμάτων από την έκρηξη σε ορυχείο στην Τουρκία και όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας πλέον έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 201 ατόμων, ενώ περισσότεροι από 400 παραμένουν παγιδευμένοι.


Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της χώρας Τανέρ Γιλντίζ, τουλάχιστον 201 άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι και προς το παρόν χωρίς καμία βοήθεια, στις υπόγειες στοές του ανθρακωρυχείου στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη.




Όπως έχει ανακοινωθεί νωρίτερα 787 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στα έγκατα της γης στο ορυχείο στην επαρχία Μανίσα κατά τη στιγμή της έκρηξης, που συνέβη αργά το βράδυ της Τρίτης, και εκατοντάδες από αυτούς εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας. Ο τούρκος αξιωματούχος διευκρίνισε επίσης ότι άλλοι 80 ανθρακωρύχοι διασώθηκαν τραυματισμένοι εκ των οποίων οι τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Τριήμερο πένθος

Η Τουρκία κήρυξε τριήμερο πένθος έπειτα από την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο της Σόμα στην επαρχία Μανίσα, όπου 201 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

"Εξαιτίας της καταστροφής στο ανθρακωρυχείο της Σόμα, κηρύχθηκε εθνικό πένθος τριών ημερών από την (Τρίτη) 13η Μαΐου", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.