Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Ελλάδα – Κύπρος – υδρογονάνθρακες «σβήνουν» από τον χάρτη…

Ενώ η γεωπολιτική εκμηδένιση Ελλάδας και Κύπρου συντελείται ταχύτατα, η ελληνική πολιτική ηγεσία (και δεν περιοριζόμαστε μόνο στην κυβέρνηση και τα κόμματα που κοινοβουλευτικά τη στηρίζουν), απλώς… παρακολουθεί αμήχανη και αποσβολωμένη.

Αρκεί μόνο η αντιμετώπιση και διαχείριση της κυπριακής κρίσης (που δεν είναι οικονομική αλλά υπαρξιακή) για να το αντιληφθεί κανείς. Από τη μεριά οι κυβερνητικοί ως πρώτο μέλημα έχουν να αποδείξουν, ότι η πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα ήταν «συνετή» και «αποτελεσματική» ενώ η μείζονα και λοιπή αντιπολίτευση ότι υπάρχει κι άλλος δρόμος (κατά το αντίστοιχο του τρίτου δρόμου).

Προσθέστε και αυτούς που σε όλες σχεδόν τις πολιτικές δυνάμεις καλλιεργούν την εμφάνιση των «από μηχανής θεών» (π.χ. η Ρωσία στην κυπριακή κρίση) που θα δώσουν τις μαγικές λύσεις στις κρίσεις και τα προβλήματα και η τραγική εικόνα συμπληρώνεται. Και επιπλέον αυτών η επίφαση της νεοελληνικής γελοιότητας.

Σε πολύ απλή μορφή ίσως το καλύτερο άρθρο για να διαπιστώσουμε που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα και η Κύπρος. 

Διαβάστε τη συνέχεια στο παρακάτω σύνδεσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.