Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Aνακοίνωσε κατάπαυση πυρός το PKK! Mια περίεργη σύμπτωση που σκάει τώρα...

Σε μια κουρδική λαοθάλασσα 200.000 ανθρώπων και 500 δημοσιογράφων, ανακοινώθηκε τελικά το μήνυμα του ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτζαλάν, με το οποίο ζήτησε την κατάπαυση του πυρός από τους αντάρτες και την επίσημη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την ειρηνική διευθέτηση της σύγκρουσης που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 40.000 ανθρώπους σε τρεις περίπου δεκαετίες.


Το μήνυμα διάβασαν (και στα τουρκικά και στα κουρδικά) στο συγκεντρωμένο πλήθος που φαίνεται στη φωτογραφία της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ» και του Σελαχατίν Σονμέζ, βουλευτές του κουρδικού Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP). Ο Οτζαλάν ζήτησε την αποχώρηση των ανταρτών από το τουρκικό έδαφος για να δοθεί ευκαιρία στις διαπραγματεύσειςκαι δήλωσε ότι ο κουρδικός ένοπλος αγώνας δεν στρεφόταν εναντίον της οποιαδήποτε φυλής, θρησκείας ή ομάδας.

Ο Οτζαλάν ζήτησε να εξελιχθεί ο ένοπλος αγώνας σε αγώνα για τη δημοκρατία με βάση τις ιδέες και την ιδεολογία, ενώ θυμήθηκε ότι Κούρδοι και Τούρκοι πολέμησαν μαζί στο Τσανάκαλε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο το 1920…

______________

Και ενώ ο Κούρδος ηγέτης Οτσαλάν συμφώνησε να σταματήσουν οι εχθροπραξίες.. το Ισραήλ ζητάει και επίσημα συγνώμη από τη Τουρκία για το πλοίο Μαβί Μαρμαρά που μπήκε παράνομα στο θαλάσσιο χώρο του Ισραήλ και είχε ως αποτέλεσμα 9 νεκρούς Τούρκους.

Και όλα αυτά όταν η Κύπρος δέχεται επίθεση από την Ευρώπη και τους διεθνείς κερδοσκόπους.. για να ξυπνήσουμε επιτέλους και να δούμε σε ποιο κόσμο ζούμε.

Όλα πλέον γίνονται για να μπει η Τουρκία στην Ε.Ε. και να πάρει μερίδιο από τον ορυκτό πλούτο σε Ελλάδα και Κύπρο... το επόμενο λοιπόν σχέδιο που θα μας πλασάρουν θα είναι η επαναφορά του σχεδίου Ανάν σε νέα μορφή.

Δυστυχώς η επίθεση στον Ελληνισμό θα συνεχιστεί με απρόβλεπτες συνέπειες για τη Κύπρο και την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.