Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΑΚΕΛ: Η χρεοκοπία δεν συνιστά επιλογή

Στη δεινή θέση που βρισκόμαστε σήμερα μας έχουν φέρει λανθασμένοι και βεβιασμένοι χειρισμοί της Κυβέρνησης τόσο στο Eurogroup όσο και στο θέμα της Λαϊκής Τράπεζας, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, σημειώνοντας ότι η χρεοκοπία της κυπριακής οικονομίας δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επιλογή για το ΑΚΕΛ.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη λύπη του «για το γεγονός ότι σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, η Κυβέρνηση επιλέγει να αναλώνεται σε επικοινωνιακά παιχνίδια», προσθέτοντας ότι «αυτή είναι η χείριστη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον τόπο».

«Όλο αυτό το διάστημα επιχειρούμε να κρατούμε όσο πιο χαμηλούς τόνους γίνεται. Είμαστε όμως ταυτόχρονα υποχρεωμένοι να επισημαίνουμε τις λανθασμένες αποφάσεις και χειρισμούς που έχουν οδηγήσει τον τόπο μας σε οριακό σημείο. Στη δεινή θέση που βρισκόμαστε σήμερα, μας έχουν φέρει λανθασμένοι και βεβιασμένοι χειρισμοί της Κυβέρνησης τόσο στο Eurogroup όσο και στο θέμα της Λαϊκής. Είναι το λιγότερο ατυχές να προσπαθεί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος να φορτώσει τις δικές τους ευθύνες στη Βουλή», πρόσθεσε.

Ως ΑΚΕΛ, συνέχισε, «επιχειρήσαμε, μετά την απόφαση της Βουλής, να συμβάλουμε με την κατάθεση σκέψεων και απόψεων. Δυστυχώς, σε κανένα στάδιο δεν υπήρξε προθυμία από την πλευρά της Κυβέρνησης να τις ακούσει».

Ο κ. Κυπριανού είπε, επίσης, ότι «είναι με μεγάλη έκπληξη που ακούσαμε ότι η Κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Τρόικα στη βάση Σχεδίου Β΄. Για ακόμα μια φορά δεν ένιωσε την ανάγκη να ενημερώσει και να ακούσει τις απόψεις των πολιτικών κομμάτων».

«Κατανοούμε τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται ο τόπος και ο λαός μας. Επισημαίνουμε με τον πιο έντονο τρόπο ότι η χρεοκοπία της κυπριακής οικονομίας δεν συνιστά σε καμία περίπτωση επιλογή για το ΑΚΕΛ. Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση της αποφυγής της. Επισημαίνουμε όμως ότι την ευθύνη για την ανάληψη πρωτοβουλιών έχει πρωτίστως η Κυβέρνηση», συμπλήρωσε.

Είπε, ότι «αντί (η Κυβέρνηση) να επικαλείται ιδεολογικές τοποθετήσεις, είναι καλά να προτείνει λύσεις αποβάλλοντας τις ιδεοληψίες της».

Ο κ. Κυπριανού είπε ακόμη ότι «η συνεχής επίκληση του πατριωτισμού, δεν έχει νόημα αν δεν τον εννοούμε όλοι με τον ίδιο τρόπο. Για εμάς πατριωτισμός είναι ο αγώνας για τα συμφέροντα του τόπου και του λαού».

Απαντώντας σε ερώτηση, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι «επιχειρήσαμε να συζητήσουμε πάνω σε διάφορα ζητήματα, ωστόσο δεν έγινε κατορθωτό να γίνει ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση μέχρι σήμερα γιατί είναι προφανές πως η Κυβέρνηση είναι προσανατολισμένη προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση».

«Αναμένουνε να δούμε πώς η Κυβέρνηση θα προτείνει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο πολύ δύσκολο σημείο στο οποίο έχουμε βρεθεί. Για μας το θέμα της χρεοκοπίας δεν είναι επιλογή και είναι κάτι που θα πρέπει να αποφευχθεί και θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποφευχθεί», είπε.

Κληθείς, τέλος, να διευκρινίσει τη θέση του ότι η Κυβέρνηση «είναι προσανατολισμένη προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση» και αν εννοεί την εξεύρεση λύσης εντός Τρόικας, είπε ότι «αυτό είναι προφανές νομίζω, δεν πρέπει να έχει κανένας αμφιβολία γι΄ αυτό το πράγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.