Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κύπρος, Αυξάνονται οι αιτήσεις για βοήθεια στα κοινωνικά παντοπωλεία

Η Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και ο Δήμος Λακατάμιας δέχθηκαν περίπου 30 νέες αιτήσεις για παροχή δεμάτων με τρόφιμα από το κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο απευθύνει έκκληση για την προσφορά κυρίως παιδικών τροφών, από εκείνους οι οποίοι βρίσκονται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από άλλους συμπολίτες μας.

Ο Γεώργιος Κουννούσιης, Διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «μέχρι αυτή την ώρα δεχθήκαμε 30 τηλεφωνήματα για επείγουσες καταστάσεις εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι κλειστές οι τράπεζες και δεν έχουν καθόλου τρόφιμα κάποιες οικογένειες».«Πέραν από τις οικογένειες που είναι στους καταλόγους του κοινωνικού παντοπωλείου αυτές τις λίγες μέρες επικοινωνούν μαζί μας και άλλες οικογένειες για να τους δώσουμε κάτι να πορευτούν και δεν θα χρειαστούν ξανά την βοήθειά μας, εφόσον λειτουργήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα όπως οι ίδιοι μας λένε», είπε ο κ. Κουννούσιης.

Ανέφερε ότι κυρίως μας ζητούν «παιδικές τροφές, υπάρχει μέχρι στιγμής επάρκεια αγαθών, αλλά η ζήτηση είναι αυξημένη και θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε ελλείψεις για αυτό και καλούμε όλους όσοι μπορούν να βοηθήσουν».Ο κ. Κουννούσιης είπε ότι στην επικράτεια της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής «υπάρχουν 360 οικογένειες που βοηθούνται και τους έχει παραχωρηθεί η βοήθεια που δικαιούνται από την περασμένη Παρασκευή, αλλά τώρα έχουμε να κάνουμε με τις καινούργιες αιτήσεις για βοήθεια.

ΚΥΠΕ Αργυρώ Αγγελίδου - ΛΕΥΚΩΣΙΑ 26/3/2013 13:19 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.