Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

25η Μαρτίου στη Κύπρο, βίντεο από τον ΑΝΤ1

Από τον ANT1, όλο το ρεπορτάζ για το τι έγινε σήμερα σε όλη τη Κύπρο - Με γενική κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης και εωθινό στους δρόμους από τη Φιλαρμονική του Λανιτείου και την μπάντα κρουστών Προσκόπων και Οδηγών, άρχισαν σήμερα οι εορτασμοί για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.

Με δοξολογίες και παρελάσεις, τιμάται σήμερα η επέτειος της Ελληνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Στις δέκα το πρωί τελέστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκωσία Πανηγυρική Δοξολογία, της οποίας χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Στις έντεκα το πρωί πραγματοποιήθηκε παρέλαση μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής πρεσβείας στη Λευκωσία, στην οποία θα πάρουν μέρος μαθητές, παλαιοί πολεμιστές, πρόσκοποι, σωματεία και οργανώσεις.

 



Μετά το πέρας της παρέλασης στη Λευκωσία, ο Πρέσβης της Ελλάδος θα παραθέσει την καθιερωμένη δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία.


Άρχισαν οι εορτασμοί της εθνικής επετείου στη Λεμεσό

Το πρωί έγινε η έπαρση της σημαίας στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, όπου θα παιάνιζε η Φιλαρμονική του Λανιτείου και αποδόθηκαν τιμές από τμήμα της Εθνικής Φρουράς.

Η πανηγυρική δοξολογία, στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας, θα αρχίσει στις 10:00, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Κυριάκος Μπαρρής, διευθυντής του Λυκείου Πολεμιδιών και πρόεδρος του συνδέσμου ελλήνων διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου. Τιμές θα απονέμει τμήμα της Ε.Φ. με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου.

Θα ακολουθήσει πομπή προς το Μνημείο Ηρώων, στην ομώνυμη πλατεία και κατάθεση στεφάνων από επισήμους, παλαιούς πολεμιστές, κόμματα και οργανώσεις με απόδοση τιμών από τμήμα της Ε.Φ. με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν με την καθιερωμένη παρέλαση επί της Λεωφόρου Μακαρίου Γ` στις 11:45, τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης. Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, μαθητές κολεγίων, λυκείων και γυμνασίων, πρόσκοποι, η πολιτική άμυνα καθώς και τμήματα της Εθνικής Φρουράς.

Στις 18.00 θα γίνει η υποστολή της σημαίας στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία από το Σώμα Κυπρίων Οδηγών.

Με κάθε επισημότητα άρχισαν στη Λάρνακα οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου

Με γενική κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης άρχισαν στις έξι το πρωί οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Γύρω στις επτά πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας από τον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη στην παρουσία αντιπροσώπων σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Οδοιπόρων Αγάπης, Σωματείων και Οργανώσεων με τα λάβαρα και τις σημαίες τους, ενώ διμοιρία της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές.

Στις δέκα το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική Δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου.

Λίγο μετά τις 11 θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας. Γύρω στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Αθηνών, στις Φοινικούδες, μπροστά από την εξέδρα των Αρχών της πόλης στην Πλατεία Κίμωνος το χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Υπουργός Αμυνας Φώτης Φωτίου στην παρουσία των τοπικών, στρατιωτικών και εκκλησιαστικών αρχών.

Στη παρέλαση θα λάβουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, μαθητές κολεγίων, λυκείων και γυμνασίων, πρόσκοποι, η πολιτική άμυνα καθώς και τμήματα της Εθνικής Φρουράς.

Εορτασμοί για την 25η Μαρτίου και στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Με γενική κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, άρχισαν σήμερα οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Στις 06.30 πραγματοποιήθηκε η έπαρση της σημαίας στο Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου από τον Δήμαρχο Θεόδωρο Πυρίλλη.

Στις δέκα το πρωί θα τελεστεί η πανηγυρική δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας Αμμοχώστου Βασιλείου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων Τάσος Μητσόπουλος και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Ανδρέας Κάρυος, διδάκτωρ της Κυπριακής ιστορίας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Γύρω στις 11 το πρωί θα αρχίσει η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο 1ης Απριλίου τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Εργων, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, οι στρατιωτικές, εκκλησιαστικές και τοπικές αρχές.

Στη παρέλαση θα λάβουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, μαθητές κολεγίων, λυκείων και γυμνασίων, πρόσκοποι, η πολιτική άμυνα καθώς και τμήματα της Εθνικής Φρουράς.

Άρχισαν οι εορτασμοί για την 25η Μαρτίου στους Δήμους Πάφου, Πόλεως Χρυσοχούς και Γεροσκήπου

Με την καθιερωμένη δοξολογία στον Καθεδρικό ναό Αγίου Θεοδώρου και την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων Αγωνιστών στον Αγώνα του 1821 ξεκινούν οι εορτασμοί για τη εθνική επετείου 25ης Μαρτίου στο Δήμο Πάφου.

Η πανηγυρική παρέλαση θα αρχίσει στις 11 το πρωί στο Δήμο Πάφου με την συμμετοχή παλαιών πολεμιστών , μαθητών, μαθητριών των εκπαιδευτηρίων της Πάφου, τμημάτων της Εθνικής Φρουράς, εκπροσώπων Σωματείων και Οργανώσεων υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου.

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχτεί εκ μέρους της κυβέρνησης , ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος επικεφαλής των επισήμων, από ειδική εξέδρα του Λυκείου Α’ Εθνάρχη Μακαρίου του Γ' Πάφου.

Το βράδυ (19:00 – 21:00) θα δοθεί δεξίωση προς τιμήν των αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955- 1959 στην Λέσχη Αξιωματικών Πάφου από την Ιερά Μητρόπολη Πάφου, την Εθνική Φρουρά και το Δήμο Πάφου.

Εξάλλου με εωθινό στους δρόμους της Πόλης Χρυσοχούς από την μπάντα του Γυμνασίου και Λυκείου Τεχνικής Σχολής Πόλεως Χρυσοχούς ξεκίνησαν σήμερα στις 6:30 το πρωί οι εορτασμοί στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς. Στις 10:00 θα τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα Πόλεως Χρυσοχούς , χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Αρσινόης κ.κ. Νεκτάριου συμπαραστατούμενου από τον Ιερό Κλήρο της Πόλης και των Κοινοτήτων του διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς. Την κυβέρνηση στην Δοξολογία θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χάρης Γεωργιάδης. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γραμματέας της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Πόλεως και πρώην Λυκειάρχης Χαράλαμπος Ευθυμίου.

Η παρέλαση στο Δήμο Πόλεως Χρυσοχούς θα αρχίσει στις 10:30 με την συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Πόλεως και του Λυκείου και Τεχνικής Σχολής Πόλεως Χρυσοχούς. Κατά την διάρκεια της παρέλασης θα παιανίζει η μπάντα των εκπαιδευτηρίων Πόλεως υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής του Λυκείου και της Τεχνικής Σχολής Ιωάννας Ταλιώτου. Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχτούν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χάρης Γεωργιάδης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ.κ. Νεκτάριος, ο Δήμαρχος Πόλεως Άγγελος Γεωργίου και οι επίσημοι από εξέδρα στην οδό Μακαρίου του Γ.

Στο μεταξύ στις 18:00 θα γίνει η υποστολή των σημαίων από το Δημοτικό Μέγαρο Πόλεως Χρυσοχούς.

«Εορτασμοί της 25ης Μαρτίου στο Δ. Γεροσκήπου»

Στο Δήμο Γεροσκήπου το πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου ξεκίνησε με την τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής χοροστατούντος του Αιδεσιμότατου π. Γεωργίου Στυλιανού. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Μάγδα Χριστοδούλου, Φιλόλογος στο Λύκειο Γεροσκήπου» Γ. Ταλιώτη».

Από το ΑΝΤ1wrold - Κύπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.