Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Στο 37,5% το κούρεμα στην Τράπεζα Κύπρου


Κούρεμα 37,5% θα υποστούν οι καταθέσεις πέραν των 100 χιλιάδων ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου.

Το ύψος του κουρέματος καθορίστηκε με διάταγμα της Κεντρικής Τράπεζας η οποία λόγω της ρευστότητας της κατάστασης, διατηρεί το δικαίωμα να επανέλθει με δεύτερο διάταγμα και να διαφοροποιήσει το κούρεμα.

Πέραν του ποσού αυτού, ποσοστό της τάξης του 22,5% παραμένει δεσμευμένο, μέχρι την οριστικοποίηση των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης στις Τράπεζες και θα χρησιμοποιηθεί μέρος και ολόκληρο, αναλόγως των αναγκών που θα διαπιστωθούν.

Οι καταθέτες θα γνωρίζουν για την τύχη του δεσμευμένου ποσού των 22,5%, σε διάστημα που δεν θα υπερβαίνει τους τρεις μήνες, από την οριστικοποίηση των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Κύπρου. Το υπόλοιπο 40% των καταθέσεων, παραμένει ανεπηρέαστο από το κούρεμα, αλλά δεσμευμένο μέχρι την οριστικοποίηση του ύψους ανακεφαλαιοποίησης και θα λαμβάνει τόκο.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, εξέδωσε διάταγμα, βάση του οποίου απαγορεύεται το κούρεμα καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου, χωρίς καταβολής δίκαιης αποζημίωσης, ή τον συμψηφισμό των καταθέσεων, με τις αντίστοιχες υποχρεώσεις.

Το διάταγμα εκδόθηκε ύστερα από αίτημα των δικηγορικών γραφείων Ιωαννίδη, Δημητρίου και Σία και Στέλιος Αμερικάνος και Σία και αφορά την Τράπεζα Κύπρου, την Κεντρική Τράπεζα και τον Ντίνο Χριστοφίδη ειδικό διαχειριστή της Τράπεζας Κύπρου.

http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/67475

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.