Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Νέες βολές Αρχιεπισκόπου..

Να κάτσουν στο σκαμνί όσοι ευθύνονται για τα τραγικά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η κυπριακή οικονομία, ζήτησε ο Αρχιεπίσκοπος, τονίζοντας μάλιστα, πως αυτή τη στιγμή βιώνουμε τ’ αποτελέσματα της ατιμωρησίας. 

Στο μεταξύ, ο Μακαριότατος ξεκαθάρισε, πως ως μεγαλομέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας, θα κινήσει αγωγή στους πάντες. «Δεν θα αφήσω κανέναν», είπε χαρακτηριστικά. Λάβρος κατά όσων έφεραν την κυπριακή οικονομία σε αυτή την κατάσταση παρουσιάστηκε ο Αρχιεπίσκοπος, δείχνοντας ως υπαίτιους υπουργούς οικονομικών, ΚΤ και τραπεζίτες, και επισημαίνοντας πως πρέπει να καθίσουν στο σκαμνί. Ο Μακαριότατος υπέδειξε πως δεν πρέπει να υποκύψουμε στις εξωπραγματικές απαιτήσεις των εταίρων μας, εκφράζοντας την άποψη πως ο κυπριακός λαός, μπορεί να ζήσει και με τα λίγα.

Επιτέλους, είπε, πρέπει αυτοί που έφεραν τον τόπο σ’ αυτά τα χάλια πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί. «Η κυβέρνηση η απελθούσα, σίγουρα φταίει. Οι ΥΠΟΙΚ φταίνε. Η ΚΤ αυτή έφερε τα πάνω κάτω. Ο Δ/ντες και εκτελεστικοί των τραπεζών, όλοι να κάτσουν στο σκαμνί, διότι αυτοί έφεραν τα πάνω κάτω και βρέθηκε σ’ αυτή την ένδεια ο λαός μας, έτσι αναπάντεχα, χωρίς να το έχει υπόψη. Δεν είναι εκδικητικό. Πρέπει να τιμωρούνται οι άτακτοι, ίνα και οι λοιποί φόβο έχουσιν», πρόσθεσε.

Ο Μακαριότατος ανέφερε πως πρέπει να σταθούμε στις δικές μας δυνάμεις και να μην περιμένουμε τίποτα από κανένα. «Δεν ξέρω τι έχει αποφασίσει η πολιτική ηγεσία. Εάν οι όροι είναι τέτοιοι που θα πάμε για πτώχευση, ας τους εγκαταλείψουμε και ας πάμε για πτώχευση», τόνισε.

Εξάλλουν ανέφερε πως θα προσκαλέσει την Πέμπτη σε γεύμα εργασίας στην Αρχιεπισκοπή επικεφαλής ρωσικών εταιρειών, που βρίσκονται στο νησί μας, προκειμένου να τους ενθαρρύνει να μείνουν στην πατρίδα μας, καθώς, όπως είπε, η Κύπρος είναι η μόνη χώρα που δίνει τόκους στα κεφάλαιά τους, ενώ αν τα είχαν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα θα έπαιρναν 0 ή μισό %.

Θα χάσουν ένα μέρος των χρημάτων αλλά και πάλι θα τα επανακτήσουν με τους τόκους που θα τα παίρνουν, υπέδειξε.

Εκεί που μπορούμε να βοηθήσουμε την πολιτεία θα το πράξουμε με πολλή αγάπη, δήλωσε και ανέφερε, πως στόχος είναι να δούμε το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων, πολύ σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.