Σάββατο 23 Μαρτίου 2024

Διάγγελμα Πούτιν για την φρικτή τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα. «Όλοι οι δράστες συνελήφθησαν» δηλώνει ο πρόεδρος της Ρωσίας

 «Οι οργανωτές της τρομοκρατικής επίθεσης ετοίμαζαν μια επιδεικτική εκτέλεση και μια αιματηρή πράξη εκφοβισμού. Η Ρωσική Ομοσπονδία θα εντοπίσει και θα τιμωρήσει όλους όσους προετοίμασαν την τρομοκρατική επίθεση. Μόνο ανταπόδοση και λήθη περιμένουν τους τρομοκράτες, δεν έχουν μέλλον. Το κοινό καθήκον των Ρώσων τώρα είναι να είναι μαζί ενωμένοι, και έτσι θα είναι. Κανείς δεν μπορεί να κλονίσει την ενότητα των Ρώσων πολιτών. Η Ρωσία πάντα γινόταν ακόμα πιο δυνατή στις πιο δύσκολες δοκιμασίες, και έτσι θα είναι και τώρα. Κανείς δεν θα μπορέσει να σπείρει δηλητηριώδεις σπόρους διχόνοιας ή πανικού και στη Ρωσία. Οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών εργάζονται για τον εντοπισμό συνεργών τρομοκρατών», ανέφερε αρχικά στις δηλώσεις του ο Πούτιν και πρόσθεσε: «Η έρευνα θα κάνει τα πάντα για να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες της τρομοκρατικής επίθεσης».

Παράλληλα, δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ρωσία έχει συλλάβει και τους 4 άνδρες που πραγματοποίησαν την επίθεση και υπογράμμισε ότι όλοι όσοι συνελήφθησαν είχαν κατεύθυνση προς την Ουκρανία.

«Όλες οι μέχρι στιγμής αναφορές υποδηλώνουν ότι οι συλλήψεις έγιναν στο Μπριάνσκ, μια περιοχή στα νοτιοδυτικά της Μόσχας που κατευθύνεται προς τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας. Βρέθηκαν και συνελήφθησαν και οι τέσσερις άμεσοι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης, όλοι όσοι πυροβόλησαν και σκότωσαν ανθρώπους. Προσπάθησαν να κρυφτούν και κινήθηκαν προς την Ουκρανία, όπου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, προετοιμάστηκε «παράθυρο» από την ουκρανική πλευρά για να περάσουν τα κρατικά σύνορα. Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα” τόνισε για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας και άλλες υπηρεσίες επιβολής του νόμου εργάζονται για να εντοπίσουν και να αποκαλύψουν ολόκληρη τη βάση των συνεργών των τρομοκρατών. Αυτούς που τους παρείχαν μεταφορά, που τους περιέγραψαν οδούς διαφυγής από τον τόπο του εγκλήματος, που τους ετοίμασαν κρύπτες, αποθήκες όπλων και πυρομαχικών».

Αναφερόμενους στους δεκάδες τραυματίες ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι οι γιατροί δίνουν μάχη για να τους κρατήσουν στη ζωή ενώ ευχαρίστησε γιατρούς, πυροσβέστες αλλά και απλούς πολίτες που συμμετείχαν στη διάσωση.

«Οι γιατροί δίνουν πλέον μάχη για τη ζωή των θυμάτων, όσων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό και ακόμη και αδύνατο για να διαφυλάξουν τη ζωή και την υγεία όλων των τραυματιών. Ιδιαίτερα λόγια ευγνωμοσύνης προς τα πληρώματα ασθενοφόρων, στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων, πυροσβεστών, διασωστών που έκαναν τα πάντα για να σώσουν ζωές ανθρώπων, να τους βγάλουν κάτω από τη φωτιά, από το επίκεντρο της φωτιάς και του καπνού και να αποφύγουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες. Δεν μπορώ να αγνοήσω τη βοήθεια απλών πολιτών που τα πρώτα λεπτά μετά την τραγωδία δεν έμειναν αμέτοχοι και αδιάφοροι και μαζί με γιατρούς και αξιωματικούς ασφαλείας παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και παρέδωσαν τα θύματα στα νοσοκομεία».

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε επίσης, τα βαθιά του του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων ενώ κήρυξε την Κυριακή 24 Μαρτίου ημέρα εθνικού πένθους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.