Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

'Εντονο διπλωματικό παιχνίδι της Αμερικής στη Θράκη, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα. Τους ψευδο-μειονοτικούς του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας συνάντησαν στελέχη της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην Αθήνα

Πηγή: http://www.defence-point.gr/news/?p=126228  Νέα συνάντηση με τον επικεφαλής του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας των «Τούρκων» μειονοτικών της Θράκης, είχαν στελέχη της αμερικανικής πρεσβείας της Αθήνας, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το κόμμα αυτό.

Αυτή τη φορά τα συνάντηση πραγματοποιήθηκε, στις 31 Μαρτίου, στην Κομοτηνή. Από αμερικανικής πλευράς επικεφαλής ήταν ο υπεύθυνος του πολιτικού γραφείου της αμερικανικής πρεσβείας, Ράφαελ Ντίαζ. Ο Ντίαζ συναντήθηκε με τον επικεφαλής του ΚΙΕΦ Μουσταφά Αλή Τσαούς, τον αντιπρόεδρο του κόμματος και υψηλόβαθμα στελέχη.

Σύμφωνα με το ΚΙΕΦ, ο Αμερικανός διπλωμάτης, συζήτησε με τους υπευθύνους του κόμματος τα αιτήματα της «τουρκικής», μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Οι εκπρόσωποι του ΚΙΕΦ εξέφρασαν στον Αμερικανό διπλωμάτη τις προσδοκίες τους από τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Η αμερικανική κίνηση γίνεται σε μια κρίσιμη, για την Ελλάδα, περίσταση. Παράλληλα όμως γίνεται και μια εβδομάδα πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.