Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Είναι πολλά τα λεφτά για να σταματήσουν οι θηριωδίες του Ισλαμικού Κράτους! Να τι δωράκια παίρνει ο Λίβανος, από την Γαλλία και την Σαουδική Αραβία.

Αφίχθη στο Λίβανο το πρώτο φορτίο όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που η Γαλλία, με σαουδαραβική χρηματοδότηση, παρέδωσε στη λιβανική κυβέρνηση. Η Σαουδική Αραβία κατέβαλλε το 1 από τα 3 δισ. δολάρια του κόστους του οπλισμού και του εξοπλισμού.

Το στρατιωτικό αυτό υλικό θα χρησιμοποιηθεί από τον Λιβανικό στρατό στον αγώνα κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που εισχωρούν στη χώρα από τη γειτονική Συρία. Τουλάχιστον 20 γαλλικές εταιρείες εμπλέκονται στις παραδώσεις υλικού, στο οποίο περιλαμβάνονται τεθωρακισμένα οχήματα, πυροβόλα, αντιαρματικοί πύραυλοι και φορητοί εκτοξευτές, όλμοι και άλλα όπλα.

Αεροπορικώς αφίχθησαν και 48 αντιαρματικοί εκτοξευτές Milan. Ο Λιβανικός στρατός, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες εμφυλίου πολέμου, ουσιαστικά δεν υφίσταται. Στόχος της αποστολής του οπλισμού είναι ακριβώς η αναγέννησή του.



Τι άλλο θα πάρει ο Λίβανος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.