Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Τελειώνει και ο κουκουλονόμος... ρισκαδόρικη απόφαση από την Κυβέρνηση!

Το «πράσινο φως» στην κατάργηση του «κουκουλονόμου» δίνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, αποδεχόμενος τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας αναμένεται να καταργηθούν επομένως οι σχετικές διατάξεις.

Σε παρέμβασή του στη Βουλή σημείωσε ότι «θέση μου είναι ότι η σχετική ρύθμιση πρέπει να καταργηθεί εκτός από την χρήση κουκούλας για ληστεία» τονίζοντας ότι «είναι η μόνη περίπτωση με κακούργημα. Η διατήρηση ως επιβαρυντικής περίστασης της κάλυψης προσώπου ή αλλοίωσης προσώπου στην ληστεία μπορεί να έχει προληπτική δύναμη».

Ωστόσο, δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό η τροπολογία για την κατάργηση της λήψης DNA από συλληφθέντες εξηγώντας ότι «πρέπει να είναι υποχρεωτική η λήψη του γενετικού υλικού. Να γίνεται όμως με τρόπο που σέβεται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με τεχνικό σύμβουλο και η λήψη να γίνεται με διάταξη εισαγγελικού οργάνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.