Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Στο χάος βυθίζεται η Τουρκία, επίθεση καμικάζι πριν λίγο στο Αρχηγείο της Αστυνομίας

Πυροβολισμοί ακούγονται έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει το...
τουρκικό πρακτορείο Dogan, 1 «τρομοκράτης» έπεσε νεκρός σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ενώ ο δεύτερος είναι τραυματισμένος.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Hurriyet (απ' όπου και η φωτογραφία), ένας εκ των δραστών έχει πέσει νεκρός από αστυνομικά πυρά. Επιπλέον, δυο αστυνομικοί φαίνεται να έχουν τραυματιστεί σύμφωνα με την ίδια πηγή...

http://nonews-news.blogspot.gr

Σχόλιο 
Είχε προηγηθεί χθες η τρομοκρατική ενέργεια και απαγωγή του Τούρκου εισαγγελέα που ερευνούσε τον θάνατο 15 χρόνου από Αστυνομικούς και το ολικό μπλακ άουτ στην Τουρκία χθες. 

Η Τουρκία βυθίζεται στο χάος.. το θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα έρχεται ολοένα και ποιο κοντά.

Δείτε πόσο κόστισε η χθεσινή διακοπή ρεύματος.


Ζημία που υπολογίζεται ότι ανέρχεται μεταξύ των 700 εκατομμυρίων και του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ προκάλεσε η χθεσινή πολύωρη διακοπή της ηλεκτροδότησης στην Τουρκία, ένα μπλακάουτ που τουρκικές εφημερίδες χαρακτήρισαν «το μεγαλύτερο στην ιστορία» της χώρας.

Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε όλη τη χώρα μέσα σε 10 λεπτά της ώρας. Η μοναδική περιοχή που δεν υπέστη διακοπή ρεύματος ήταν η επαρχία Βαν, η οποία τροφοδοτείται με ρεύμα από το Ιράν.

Η διακοπή προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, παρέλυσε τις δημόσιες συγκοινωνίες, το μετρό και το τραμ, όπως και τη δραστηριότητα της βιομηχανίας.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι ερευνώνται όλες οι πιθανές αιτίες της διακοπής της ηλεκτροδότησης, περιλαμβανομένης και μιας ενδεχόμενης τρομοκρατικής ενέργειας.

Πιθανά και απίθανα σενάρια δημοσιεύει ο Τύπος: η «κυβερνοτρομοκρατία» είναι ένα από τα ενδεχόμενα που επικαλέστηκαν αρκετά ΜΜΕ. Τον περασμένο Νοέμβριο, η ομάδα χάκερ RedHack είχε εισβάλει στα συστήματα της εταιρείας διανομής ενέργειας, TEIAS και ανήρτησε στον ιστότοπό της ένα μήνυμα που ανέφερε χαρακτηριστικά: «ακολουθούμε τις εντολές του Μπερκίν Ελβάν».

Η χθεσινή διακοπή συνέπεσε με την απαγωγή και τη δολοφονία του εισαγγελέα που χειρίζονταν την υπόθεση του Ελβάν, γεγονός που τροφοδότησε ακόμη περισσότερο τις θεωρίες συνωμοσίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε μήνυμά του στο Twitter υποστήριξε ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης σε όλη τη χώρα ήταν προσχεδιασμένη, προκειμένου οι τρομοκράτες να μπορέσουν να εισέλθουν στο δικαστικό μέγαρο και να κρατήσου όμηρο τον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.