Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Επέτειος Ολοκαυτώματος: Η στιγμή που το Ισραήλ "πάγωσε" για δύο λεπτά - ΒΙΝΤΕΟ



Το Ισραήλ τιμά την ετήσια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, σήμερα, σήμανση των 70 χρόνων από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Αφου ακούστηκε η σειρήνα σε όλη την χώρα, η κυκλοφορία σταμάτησε για δυο λέπτα, και οι Ισραηλινοί πραγματοποιήσαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που σκότωσαν οι Ναζί.
Η ζωή σταμάτησε να κυλάει. Τα αυτοκίνητα, το τραμ της Ιερουσαλήμ, τα λεωφορεία, οι πεζοί ακινητοποιήθηκαν για δύο λεπτά κάτω από έναν συννεφιασμένο ουρανό. Τα τηλεοπτικά και τα ραδιοφωνικά δίκτυα , που από χθες μεταδίδουν μαρτυρίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες για το Ολοκαύτωμα, διέκοψαν τα προγράμματά τους.

Θα πραγματοποιηθούν μια σειρά απο τελετές για να τιμήσουν τα θύματα και τους επιζώντες του Ολοκαυτώματος. Στο μουσείο Γιαντ Βασέμ της Ιερουσαλήμ, οι υπάλληλοι θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο αφιερωμένο στην εξέγερση του Γκέτο της Βαρσοβίας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης στο Γιαντ Βάσεμ, ο πρόεδρος Ρούβεν Ρίβλιν δήλωσε ότι"είναι σφάλμα να θεωρείται ότι το κράτος του Ισραήλ υπάρχει ως μορφή αποζημίωσης για το Ολοκαύτωμα".
"Ηλθαμε από το Αουσβιτς, όχι εξαιτίας του Αουσβιτς".

Περίπου 189.000 επιζώντες ζουν σήμερα στο Ισραήλ, αλλά, σύμφωνα με στοιχεία 25% δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά, παρά την κυβερνητική βοήθεια.

onalert.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.