Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ - «Έπεσαν» οι υπογραφές για αναστήλωση του Απ. Αντρέα

ΣΙΓΜΑ - Μετά από χίλια μύρια κύματα έπεσαν και επίσημα οι υπογραφές για την αναστήλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα. Το όλο έργο ανέλαβε κοινοπραξία ε/κ και τ/κ εταιρείας με τις ευλογιές του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών - Συνεταιρισμός για το Μέλλον.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μπήκαν οι υπογραφές, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος

Με το μήνυμα ότι το πνεύμα της συνεργασίας για διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς είναι δυνατό και παραγωγικό, αρχίζει τον Σεπτέμβριο η εκπόνηση του όλου έργου, που αφορά την πλήρη δομική και αρχιτεκτονική αποκατάσταση του μοναστηριού, συμφωνά με τη μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών. Μάλιστα, η εκκλησιά θα καθαρίσει προηγουμένως το χώρο ώστε να αρχίσει απρόσκοπτα το έργο.

Εντός των ημερών θα μετακινήσουμε ότι υπάρχει εντός του μοναστηριού. Ακόμα και η εικόνα θα μεταφερθεί σε χώρο που έχει ετοιμάσει η UNOPS, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος.

Οι πιστοί παρά τις διεργασίες συντήρησης θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στην εικόνα και το άγιασμα για προσκύνημα.
Η πρώτη φάση του έργου, θα διαρκέσει 22 μήνες περίπου, και θα συγχρηματοδοτηθεί κυρίως από την εκκλησιά της Κύπρου και το ΕΒΚΑΦ, ενώ θα υπάρχει και ταμείο για εισφορές.

Θα προσπαθήσουμε να είμαστε κοντά στους εργολάβους. Ό,τι θέλουν θα είμαστε πολύ εξυπηρετικοί. Και νομίζω θα τελειώσουμε νωρίτερα από τους 22 μήνες, είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.