Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη ο 35χρονος Λετονός που καταζητείτο για την πυρκαγιά στο Αγ.Όρος το 2012.

Μετά από 2 χρόνια συνελήφθη χθες στις Καρυές του Αγίου Όρους, 35χρονος Λετονός που καταζητείτο από την αστυνομία ως ύποπτος για την πρόκληση της μεγάλης πυρκαγιάς που κατέκαψε χιλιάδες στρέμματα δάσους τον Αύγουστο του 2012 στην Αθωνική Πολιτεία.


Ο συλληφθείς φέρεται να επισκεπτόταν συχνά το Άγιον Όρος, αναζητώντας εργασία σε κάποιες από τις μονές εκεί. Δεν είναι γνωστό ποια ήταν τα κίνητρά του, πάντως η αστυνομία του έχει αποδώσει την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.

Η φωτιά είχε ξεκινήσει στην περιοχή Μονοξυλίτης στο `Αγιο Όρος, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου. Και στη συνέχεια απλώθηκε σε πολύ μεγάλη έκταση, βοηθούντων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών, αφού έπνεαν ισχυροί άνεμοι επί μέρες. Απειλήθηκαν πολλές μονές, και οι εικόνες με τους μοναχούς να είναι σε διαρκή επιφυλακή και να προσπαθούν, μαζί με τις πυροσβεστικές δυνάμεις, να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα μοναστήρια τους, μεταδόθηκαν από τα μεγαλύτερα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Το Άγιον Όρος, αποκαλούμενο και Περιβόλι της Παναγιάς, προστατεύεται από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Είναι αυτόνομη πολιτεία εντός του ελληνικού κράτους, έχει 20 μοναστήρια που υπάγονται απευθείας στο Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, και απλώνονται σε έκταση 335,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.