Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Δρίτσας: Χρησιμοποιούν τον στρατό για να επιβάλουν τα μνημόνια...

"Κορυφαίοι παράγοντες που ασκούν εξουσία δεν λειτουργούν μέσα στη θεσμική διαδικασία αλλά παραθεσμικά, όχι μόνο με αδιαφάνεια αλλά και με ...κανόνες που δεν συνδέονται με την κρατική λειτουργία όπως την ορίζει το πολίτευμα, το Σύνταγμα και οι νόμοι" ανέφερε στο ραδιόφωνο "Κόκκινο" ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για τον δήμο Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας με αφορμή τις δηλώσεις του επίτιμου αρχηγού ΓΕΝ ότι η πολιτική ηγεσία στης χώρας κάλεσε 3 φορές τον σταρτό να κατέβει και να βοηθήσει τις δυνάμεις καταστολής σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Έκανε λόγο ακόμα για «ένα φαινόμενο που δεν εμφανίζεται για πρώτη φορά αλλά οξύνεται σε περιόδους κρίσης. Επιστρατεύεται μία εξωθεσμική λειτουργία για να διαμορφώσει τους απαραίτητους όρους και κανόνες επιβολής της μνημονιακής και αντιλαϊκής πολιτικής"...

tribune.gr

_____________

Γιατί έχει άδικο ο Δρίτσας; Μα δεν χρειάζεται να κατεβάσεις τον στρατό.. πετάς δεξιά και αριστερά την πληροφορία, διοχετεύεται στα ΜΜΕ με έντεχνο τρόπο αλλά και σε κάποια ΜΜΕ με την γνωστή υπερβολή και αμέσως έχεις πετύχει τον στόχο σου. 

Οι πολιτικοί έχουν από πίσω τους ανθρώπους που έχουν σπουδάσει την κρατική προπαγάνδα... πχ στην Αγγλία οι σπουδές Peace kai War Studies μέσα στο πρόγραμμα σπουδών, διδάσκουν και αυτό... την προπαγάνδα κατά των μαζών και πως να την χρησιμοποιήσεις. Υπάρχουν εκατοντάδες εγχειρίδια για το πως πρέπει να βγει ένας πολιτικός και να μιλήσει στο κόσμο, με τέτοιο τρόπο που έτσι όπως θα το πει, να τον φοβίσει.

Μην ξεχνάτε επίσης, ότι οι μεγαλύτερες ομάδες πληθυσμού στις χώρες της Ε.Ε. είναι οι συντηρητικές και φοβικές ομάδες. Και πόσο δεν μάλλον όταν έχει να απευθυνθεί ένας πολιτικός σε κατοίκους που ζουν εκτός των αστικών ζωνών.. δλδ στην επαρχία.

Η προπαγάνδα είναι δεδομένη... 

Όσο για το στρατό, ξέρετε πόσες φόρες έχω γράψει ότι το να επεμβαίνει σε πολιτικές κρίσεις είναι επιζήμιο για το τόπο και για να μην το κάνει ο στρατός θα πρέπει εσύ ο πολίτης να ξυπνήσεις. Γιατί αν αφήσεις πάλι την χώρα στο έλεος του κάθε πολιτικού.. τότε ο στρατός δεν θα έχει άλλη επιλογή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.