Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Με πτήση ιδιωτικού αεροσκάφους που ανήκει σε Ρώσσο επιχειρηματία αφίχθη λίγο πριν τις 19.00 στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα




Με ειδική πτήση από τα Ιεροσόλυμα έφθασε απόψε στην Κύπρο το Άγιο Φως, ενώ ακολούθησε επίσημη τελετή υποδοχής στο χώρο επισήμων στο Αεροδρόμιο στην παρουσία του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου και άλλων επισήμων και πιστών.

Με πτήση ιδιωτικού αεροσκάφους που ανήκει σε Ρώσσο επιχειρηματία αφίχθη λίγο πριν τις 19.00 στην Κύπρο το Άγιο Φως από τα Ιεροσόλυμα, που θα ανάψει απόψε κατά το "Δεύτε Λάβετε Φως", σε όλες σχεδόν της εκκλησίες της Ελεύθερης Κύπρου, για το μεγάλο μήνυμα της Ανάστασης.


Σεμνή αλλά επίσημη υποδοχή του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα επισήμων του αερολιμένα, υπό τις ψαλμωδίες αναστάσιμων Ύμνων, στην παρουσία του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου και άλλων επισήμων και πιστών. Το Άγιο Φως συνόδευσαν από τα Ιεροσόλυμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ.Τιμόθεος, ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο και ο ορισθείς υπό την Ιερά Αρχιεπισκοπή Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιερώνυμος.

Στην επίσημη τελετή έδωσαν το παρόν τους οι τοπικές αρχές της Λάρνακας και της Αραδίπου, καθώς και πλήθος πιστών που συνέρευσαν εκεί για να υποδεχθούν οι ίδιοι το φως των Ιεροσολύμων.

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας έσπευσαν εκπρόσωποι από κάθε πόλη αλλά και κοινότητα. Για συγκεκριμένες περιοχές, όμως, αναλήφθηκε πρωτοβουλία από μοτοσικλετιστές μέλη των οργανισμών Reaction kai Star club, να μεταφέρουν με τιμητικό Άγημα, το Άγιο Φως, από το αεροδρόμιο Λάρνακας, σε διάφορους προορισμούς, όπως στο Παραλίμνι, το Δάλι, την Κοκκινοτριμυθιά, τη Σωτήρα και το Μάμμαρι, καθώς και στο παιδοογκολογικό τμήμα του Μακάριου Νοσοκομείου.

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/local/119362#sthash.5le04874.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.