Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Υψηλές επισκέψεις στην Κύπρο από Κατάρ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Την πεποίθηση ότι θα δικαιωθούν οι κοπιώδεις προσπάθειες της Κυβέρνησης για προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), προσθέτοντας ότι τα ΗΑΕ επιδεικνύουν έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε συγκεκριμένα έργα στην Κύπρο. Επεσήμανε παράλληλα ότι αναμένεται πιθανότατα επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στην Κύπρο καθώς και επενδυτές

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους αναφορικά με την επίσημη επίσκεψη του στο Αμπου Ντάμπι και στο Ντουμπάι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ολοκληρώθηκε ο τρίτος κύκλος επισκέψεων στις χώρες του αραβικού Κόλπου.Αποτιμώντας τις επισκέψεις, η καταβληθείσα προσπάθεια θέλω να πιστεύω ότι θα αποδώσει τελικά καρπούς".

Ενδεχόμενη επίσκεψη του Εμίρη του Κατάρ στην Κύπρο

Πέραν από την εμβάθυνση των σχέσεων και την ανανέωση δεσμών, οι οποίοι από δεκαετίες συνέδεαν την Κυπριακή Δημοκρατία με τα κράτη του αραβικού Κόλπου υπάρχει, υπάρχει όπως ομολόγησε ο Πρόεδρος, έντονο ενδιαφέρον.

Αποτιμώντας τα αποτελέσματα της επίσκεψής του ο πρόεδρος επεσήμανε οτι:

Πρώτον, για πρώτη φορά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα ανοίξουν Πρεσβεία στην Κυπριακή Δημοκρατία εντός των επόμενων ελάχιστων μηνών, είναι θέμα διαδικασίας για την εξεύρεση του χώρου και τη διαπίστευση.

Δεύτερον, από τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν με την επίσκεψη στο Κουβέιτ και το Κατάρ, τα πρώτα αποτελέσματα αφορούν επισκέψεις, στο τέλος Απριλίου των επενδυτικών ταμείων του Κουβέιτ και αρχές Μαϊου ενός εκ των επενδυτικών ταμείων του Κατάρ και ακολουθεί η ενδεχόμενη επίσκεψη του ιδίου του Εμίρη του Κατάρ με αντιπροσωπείες συγκεκριμένων επενδυτικών ταμείων.

Οσον αφορά τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ο Ν.Αναστασιάδης, ανέφερε ότι πέραν από τις άριστες συνθήκες που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, διαπιστώθηκε το έντονο ενδιαφέρον για να δημιουργηθούν οι προοπτικές, έτσι ώστε ταμεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων να επισκεφθούν σύντομα την Κύπρο και επέδειξαν συγκεκριμένο ενδιαφέρον, πρόσθεσε, μετά από το διάλογο που είχε με το Διάδοχο του Θρόνου, για συγκεκριμένη ανάπτυξη στη Λάρνακα που τις τελευταίες μέρες είχε προκαλέσει, είπε, αδικαιολόγητα πιστεύω κάποιες αντιδράσεις.

Σημείωσε ότι οι πτήσεις από τον αραβικό Κόλπο έχουν σημαντικά αυξηθεί δημιουργώντας έτσι προοπτικές μιας τουριστικής σύνδεσης όχι μόνον τουριστών προέλευσης από τον αραβικό Κόλπο, αλλά και από την Ασία, κάτι που οπωσδήποτε θα δώσει την άλλη διάσταση στην ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο.

Ο Πρόεδρος τέλος υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει με επιμονή και πείσμα και με την ελπίδα ότι τα πλεονεκτήματα που η Κύπρος διαθέτει για επενδύσεις, αλλά και γενικότερα στην ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων ως ευρωπαϊκής χώρας, πέραν της Ευρώπης.

"Πιστεύω ότι στο τέλος θα δικαιωθούν οι κοπιώδες προσπάθειες που καταβλήθηκαν και καταβάλλονται".

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/oikonomia/118835#sthash.T6LUPexz.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.