Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Πρόεδρο τον Αναστασιάδη βγάζει νέα μεγάλη δημοσκόπηση

Τον Νίκο Αναστασιάδη αναδεικνύει ως βέβαιο νικητή των προεδρικών εκλογών σε κάθε σενάριο και η τρίτη μεγάλη δημοσκόπηση κάλπης του ΡΙΚ που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Σε σύγκριση με τη δημοσκόπηση του ΡΙΚ του Νοεμβρίου, τα ποσοστά του Νίκου Αναστασιάδη καταγράφουν μικρή άνοδο 0,3%, του Σταύρου Μαλά επίσης 0,3% και του Γιώργου Λιλλήκα 1,5%.

Στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο των εκλογών, ο Νίκος Αναστασιάδης φαίνεται να εξασφαλίζει ποσοστό 37,1% σε σύγκριση με 36,8% το Νοέμβριο, ο Σταύρος Μαλάς 23,1% έναντι 22,8 τον περασμένο μήνα και ο Γιώργος Λιλλήκας 20,4% σε σύγκριση με 18,9% το Νοέμβριο.

Η Πραξούλλα Αντωνιάδου φαίνεται να συγκεντώνει το 2,9% των ψήφων.



Στο δεύτερο γύρο των εκλογών, ο Νίκος Αναστασιάδης εξασφαλίζει 43,7% των ψήφων εάν αναμετρηθεί με το Σταύρο Μαλά, ο οποίος εξασφαλίζει 29,5% των ψήφων.

Με ανθυποψήφιο το Γιώργο Λιλλήκα, ο Νίκος Αναστασιάδης λαμβάνει 39,6% έναντι 31,6% του κυρίου Λιλλήκα.


Στην παράσταση νίκης, το 64% των ερωτηθέντων θεωρούν βέβαιο νικητή το Νίκο Αναστασιάδη, 11% το Σταύρο Μαλά και 12% το Γιώργο Λιλλήκα.

Το 79 τοις εκατόν των ερωτηθέντων θεωρούν ότι θα χρειασθεί και δεύτερος γύρος εκλογών και μόλις 16% ότι θα έχουμε πρόεδρο από τον πρώτο γύρο.

Η έρευνα καταδεικνύει ότι ο ΔΗΣΥ συσπειρώνει το 93,1 των ψηφοφόρων του, στην υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη, 73,1% του ΑΚΕΛ στην υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά και 78,5% της ΕΔΕΚ στην υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα.

Για το ΔΗΚΟ η συσπείρωση στην υποψηφιότητα Νίκου Αναστασιάδη είναι 44,7%, ενώ 39,8% θα στηρίξει την υποψηφιότητα Γιώργου Λιλλήκα και 6,5% την υποψηφιότητα Σταύρου Μαλά.

Ποσοστό 13,3% των ψηφοφόρων του Ευρωπαϊκού Κόμματος θα στηρίξουν την υποψηφιότητα Αναστασιάδη και 73,3% την υποψηφιότητα Λιλλήκα.

Από τους Οικολόγους 25% στηρίζει Αναστασιάδη, 8,3% Μαλά, 16,7% Λιλλήκα και 16,7% Πραξούλα Αντωνιάδου.

Στην ερώτηση κατά πόσο θα ψηφίσουν στις εκλογές του Φεβρουαρίου, 78% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά σε σύγκριση με 75% στη δημοσκόπηση του Νοεμβρίου.

Στο 71% παραμένει το ποσοστό των δυσαρεστημένων από τον τρόπο με τον οποίο ο πρόεδρος Χριστόφιας χειρίζεται τα θέματα της Τρόικας.

Η έρευνα καταδεικνύει και αύξηση της δημοτικότητας Νίκου Αναστασιάδη που φθάνει το 46%, ενώ ψηλό είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων που τον θεωρεί ως τον καταλληλότερο για να χειρισθεί το Κυπριακό και τα προβλήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης, αλλά και να προωθήσει τα συμφέροντα της Κύπρου σε διεθνές επίπεδο.

Η δημοτικότητα του Σταύρου Μαλά φθάνει το 32% και του Γιώργου Λιλλήκα το 35%.

Ποσοστό 84% δηλώνει ότι η ψήφος του θα επηρεασθεί από τα μέτρα του Μνημονίου, ενώ σε ερώτηση εάν η Κύπρος πρέπει να υπογράψει ή όχι το Μνημόνιο με την Τρόικα, 54% των ερωτηθέντων απάντησαν θετικά και 36% αρνητικά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΡΙΚ από την εταιρεία "Cypronetwork", με τη χρήση κάλπης, σε δείγμα χιλίων διακοσίων δεκατεσσάρων ατόμων, από τις 26 Νοεμβρίου μέχρι τις εννέα Δεκεμβρίου, σε παγκύπρια βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ όχι υβριστικά σχόλια,το ellada-kupros δεν φέρει ευθύνη για τυχόν υβριστικούς χαρακτηρισμούς.Σφάξτε τους με το βαμβάκι..έχουμε πλούσιο λεξιλόγιο άλλωστε.